Obama’dan Berdimuhamedov’a bağımsızlık kutlaması

Obama’dan Berdimuhamedov’a bağımsızlık kutlaması

Barack Obama, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Obama’nın bayram mesajı, ülkenin resmi gazetesinde yayınlandı.

Obama, Berdimuhamedov’u Türkmenistan’ın bağımsızlığının 21. yıldönümü nedeniyle tebrik etti. Mesajında, ABD ile Türkmenistan arasında güçlü işbirliği ilişkilerinin kurulduğunu kaydeden Obama, “Biz daha güvenli, istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir bölge için Siz ve Türkmenistan halkıyla çalışmaktan memnunuz. Her sene düzenlenen Türkmen-Amerikan İş Konseyi ve Fuarı, işbirliği ilişkilerimizi güçlendiriyor” dedi.

Öte yandan, Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u bağımsızlık bayramı dolayısıyla ABD Başkanı Obama yanı sıra Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Avusturya Cumhurbaşkanı Hainz Fischer, Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de tebrik etti. Türkmenistan’da 21. bağımsızlık bayramı 27 Ekim’de kutlanacak.

Bu arada, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed El Sabah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov’a Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı gönderdi.
        

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.