‘Obamacare’de tartışmalar bitmek bilmiyor

‘Obamacare’de tartışmalar bitmek bilmiyor

Başkan Barack Obama’nın ‘imza’ başarısı olarak adlandırılan ‘Sağlık Reformu’ ya da kamuoyudaki adı ile Obamacare’e yönelik eleştiriler bir türlü bitmiyor. Cumhuriyetçi Parti’nin, Sağlık Reformu paketini tümden kaldıramayacağını anlayınca adım adım paketin içini boşaltma gayretinde olduğu ifade ediliyor.

Demokrat Partili vekillerin Sağlık Reformu’nu Cumhuriyetçi Parti’ye karşı yeterince korumadığı eleştirileri de yapılırken muhalefet partisi Başkan Obama’yı özellikle paket içindeki ‘Ekonomik Yardım Yasası’nı (Affordable Care Act) Yüksek Mahkemeye götürmekle tehdit etmeye devam ediyor. Cumhuryetçilerin Yüksek Mahkeme’de eğer arzu ettiği sonucu alması şu ana kadar bu paketten faydalanan 4 milyon civarında dar gelirli insanın sağlık hizmetinden yoksun kalacağı anlamına geliyor.

Sağlık Reformu ile ilgili devam eden eleştirilere katılan Demokrat Henry Waxman (California), ‘‘Biz hadi yanlışları düzeltelim diyoruz, Cumhuriyetçiler buna dahi izin vermiyor. Tek istedikleri bunu ortadan kaldırmak.’’ diye çıkıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.