Obama: Trump’ın yükselmesi GOP’un oynadığı kumarın neticesi

Obama: Trump’ın yükselmesi GOP’un oynadığı kumarın neticesi

Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) en güçlü başkan aday adayı Donald Trump’ın yükselmesinde muhafazakar partinin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Teksas eyaletinde Demokrat Parti yararına bağış toplantısına katılan Obama, burada yaptığı konuşmada GOP’un izlediği politikaların neticesinin Trump’ın yükseldiğini söyledi. Obama, ‘‘GOP yönetim kadrosunun oynadığı oyunun neticesinde hepimiz şok olduk’’ dedi.

Trump’ın Amerikan ekonomisini ‘‘yeniden büyük yapma’’ eleştirisine cevap veren Obama, ‘‘Gerçekler burada, biraz bakılırsa görülür. Amerika üzerindeki büyük lanet iyi görünüyor’’ dedi.

Trump’ın eleştirileri ve sözleri ile dalga geçen Obama, ‘‘Diğer parti içinde fantezi ile ‘Home Shopping Network’vari okul malzemeleri satanları anımsatan tartışma yaşanıyor’’ diye konuştu.

Trump ve GOP’u alaya alan sözlerinin ardından Obama şöyle devam etti; ‘‘Birileri şok olmuş anti-göçmen ya da anti-Müslüman söylemlerden… Siz nasıl şok olabilirsiniz? Kenya’da doğduğumu söylediğinde peşinden gittiğiniz adamı, Trump’ı hatırlıyor musunuz? Hanginiz bu saçmalığa söz ettiniz ki? İşte bu aynı Cumhuriyetçi Parti yönetimi tek kelime etmedi. Onun yerine bana saldırmaya devam ettiler ve bu da hoşlarına gitti. Onlar yaşananları yuhalanmam olarak düşündü ve bunu yapan Trump’dan destek aradılar. (O dönem Trump GOP’a maddi yardım yapmıştı). Şimdi birden bire şok olmuşlar, bu o yönetiminin oynadığı kumarın neticesidir.’’

Obama, “Önseçimlerde yaşanan o parti içinde on yıllardır var olan asıl fikri ortaya çıkarıyor’’ diye konuştu.

Başkan Obama, Cumhuriyetçi Parti içindeki aşırı görüşlerin, inkarı söz konusu olamayacak bilimsel veriler gibi net olduğunu savunarak, ‘‘Bu ülkemizi haince tarumar etmektir’’ diye sert çıkıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.