Ladin’i vuran asker operasyonu anlattı

Ladin’i vuran asker operasyonu anlattı

Üsame Bin Ladin operasyonunu konu alan Zero Dark Thirty filminin tartışmaları devam ededursun olayın bir numaralı şahidi, bir internet sitesine o gün yaşananları anlattı.
Amerikan Deniz kuvvetlerine bağlı SEAL timi, 2 yıl önce Usame Bin Ladin’i Pakistan Abbottaba’daki evinde öldürmüştü. O timin üyelerinden kimliğini açıklamak istemeyen eski bir asker, gazeteci Phil Bronstein’a konuştu.
Sözkonusu asker, ‘esquire.com’ sitesinde yayınlanan röportajda, operasyondan sonra çok zor şartlarda hayatını sürdürmek zorunda kaldığını ifade etti
El Kaide liderinin öldürdükten sonra emekli edildiğini ileri süren asker, bütün haklarından mahrum bırakılmış. İşsiz ve evsiz olan eski asker, devlet tarafından da herhangi bir koruma altına alınmamış.
SEAL Timi’nde bulunan altı kişinin sadece “the Shooter” (tetikçi) olarak adlandırıldığını belirten eski asker, birinci görgü tanığı olarak o gün yaşananları ise şöyle anlattı: “Onu (Usame Bin Lain) ilk gördüğümde elini yüzünden 25 santim kadar uzaklaştırarak silahını raftan almaya çalıştı, öne doğru hareket etti.”
“Kafasına bir atış yaparak onu vurmalıydım, bu sayede kendisini havaya uçuramayacaktı. Onu iki kere alnından vurdum, yere düştü, yerde yatağının önünde büzülmüştü, onu bir kere daha aynı yerden vurdum. Ölmüştü, hareket etmiyordu.”
Ladin’i vuran kişi, bu operasyondan sonra 16 yıl çalıştığı ordudan emekli edilmiş. Ancak, Orduda 20 yılı tamamlamadığı için sağlık güvencesi ve konut hakkından mahrum bırakılmış. ‘Tetikçi’yi ekonomik sıkıntılardan dolayı eşi de terk etmiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.