Obama: Suriyeli mültecileri kabul etmemek IŞİD’in işine yarar

Obama: Suriyeli mültecileri kabul etmemek IŞİD’in işine yarar

Başkan Barack Obama, Paris terör saldırılarından sonra ABD’nin kapılarını açtığı Suriyeli mültecileri kabul edilmemesi yolunda açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti yöneticilerine çıkışarak, böyle bir yaklaşımın IŞİD’in işine yarayacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Partili valilerin yönetimde olduğu 27 eyalet, Paris’teki korkunç terör saldırısından sonra önümüzdeki yıl ABD’nin kabul edeceğini duyurduğu 10 bin Suriyeli mülteciyi kendi topraklarına kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Obama, mültecilerin kabulü konusunda Cumhuriyetçi valilere ve partinin liderlerine seslenerek, bu konuda ‘‘politik duruşu bir kenara bırakın’’ diye çağrıda bulundu.

Cumhuriyetçi Parti yöneticilerine seslenen Obama,”İlk olarak tartışma programlarında gazetecilerden korktunuz şimdi de çocuk yaştaki Suriyeli mülteci yetimlerden korkuyorsunuz. Öyle göründükleri gibi sıkı adamda değillermiş (Cumhuriyetçi siyasileri kast ediyor)’’ dedi.

Başkan Obama, konuşmasında New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan Chris Christie’yi referans göstererek, valinin Suriyeli çocukların ABD’ye kabul edilmesi gerektiği sözlerine işaret etti. Obama, Cumhuriyetçilerin yalnızca Hıristiyan Suriyeli mültecileri ABD’nin kabul etmesi yolundaki sözlerine de, ‘‘Bu Amerikan değerlerine aykırıdır ve IŞİD’i daha da güçlendirir’’ dedi.

Cumhuriyetçilerin Suriyeli mültecilere yaklaşımının IŞİD’in kendisine taraftar bulmada bulunmaz bir fırsat sunduğunu aktaran Obama, “Ben bu tartışmanın seyri sırasında çıkan retoriğin IŞİD için iyi bir istihdam aracı olacağını düşünüyorum’’ diyerek görüşünü savundu.

ABD’nin kabul edeceğini açıkladığı Suriyeli mültecilerin titiz bir taramadan sonra alınacaklarını da belirten Obama, ABD’nin bu konuda her hangi bir riski gözardı etmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.