Obama, silahlı saldırıların yaşandığı şehirlerin polis şefleriyle bir araya gelecek

Obama, silahlı saldırıların yaşandığı şehirlerin polis şefleriyle bir araya gelecek

Başkan Barack Obama, silah kontrol çalışmaları çerçevesinde son zamanlarda silahlı saldırılara sahne olan Aurora, New Town ve Oak Creek kentleri polis şefleriyle bir araya gelecek.
    
Beyaz Saray yetkilileri, Başkan Obama’nın 2012’deki silahlı saldırılara dikkati çekmek için en kötü 3 saldırının yaşandığı kentlerin polis şeflerini Beyaz Saray’a davet ettiğini söyledi.
    
14 Aralık’ta Connecticut’taki Newtown kentinde bulunan Sandy Hook İlkokulu’na düzenlenen ve ABD tarihindeki en büyük okul saldırılarından biri kabul edilen saldırının ardından silah kontrol tartışmaları hız kazanmıştı.
    
20 yaşındaki Adam Lanza’nın önce birlikte yaşadığı annesini birkaç kez yüzünden vurması, daha sonra Sandy Hook İlkokulu’nda 20’si çocuk 26 kişiyi katledip intihar etmesinin ardından Obama, silah kontrolüyle ilgili Kongre’nin onayına gerek olmayan 23 Başkanlık Emri’ni imzalamıştı.
    
Başkanlık Emirleri arasında, silah alımında kişilerin geçmiş araştırmalarına yönelik mevcut sistemde iyileştirilmeler yapılması, silah şiddetine yönelik federal araştırmaların yapılmasının sağlanması ve bu konudaki engellerin kaldırılması, okullara daha fazla danışman atanması, akıl sağlığı merkezlerine erişim imkanlarının güçlendirilmesi gibi maddeler yer alıyor. 500 milyon dolarlık plan, 20 yıla aşkın süredir silah kontrolü konusunda yapılan en kapsamlı çalışma olarak kabul ediliyor.
    
20 Temmuz’da Colorado eyaletindeki Aurora kentinde bir sinema salonunda Batman filminin ilk gösterimi sırasında seyircilerin üzerine ateş açan 24 yaşındaki eski tıp öğrencisi James Holmes, 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.
    
5 Ağustos’ta ise Wisconsin eyaletindeki bir Sih tapınağını basan eski ordu mensubu Wade Michael Page, 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.