Obama’dan Maliki’nin devre dışı kalmasına destek

Obama’dan Maliki’nin devre dışı kalmasına destek

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum’un Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi’yi hükümeti kurmakla görevlendirerek Başbakan Nuri El Maliki’yi devre dışı bırakmasını olumlu karşıladı.

Massachusetts eyaletindeki Marta’s Vinyard Adası’nda tatilini geçiren Obama, Irak’ta yaşanan yönetim krizine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Yeni kurulacak hükümete destek mesajı veren Obama, “Bu sabah Başkan Yardımcısı Joe Biden ve ben Abadi’yi kutlamak ve tüm Iraklıları kapsayıcı ve tüm Iraklıları temsil edecek yeni kabineyi bir an önce kurma çağrısı yapmak için aradık. Ona destek sözü verdim. Bu hükümeti oluşturmak için birlikte çalıştıkları sürece Cumhurbaşkanı Masum ve Meclis Başkanı Abdullah el-Cuburi’yi de destekleyeceğimin sözü verdim” dedi. Obama, tüm Iraklı siyasi liderlere gelecek günlerde barışçıl bir şekilde çalışma çağrısı yaptığını dile getirdi.

Irak yönetiminin zorlu bir görevi olduğunu, ABD olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Obama, “Irak yönetiminin kapsayıcı bir yönetim göstererek ve çözümünü ortaya koymak adına adımlar atarak vatandaşlarının güvenini tekrar kazanması gerekiyor” şeklinde konuştu. Obama ayrıca, ABD’nin Irak’taki insani kriz ve terörle mücadeledeki zorluklarla başa çıkma adına bölgedeki diğer ülkeler ile de çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.