Obama: Kamboçya’daki insan hakları ihlalleri bizim için engel

Obama: Kamboçya’daki insan hakları ihlalleri bizim için engel

Başkan Barack Obama, Kamboçya’daki insan hakları ihlallerinin, ülkenin, ABD ile ilişkilerini geliştirmede ‘engel’ teşkil ettiğini belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ben Rhodes, Asya Pasifik zirvesine katılmak ve Devlet Başkanı Hun Sen ile görüşmek için Kamboçya’ya gelen Obama’nın, ülkede yaşanan insan hakları ihlallerinin ABD ile Kamboçya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde engel olduğunun altını çizdiğini söyledi.

Obama’nın, ülkede daha özgür bir siyaset ve daha şeffaf seçim istediklerini dile getirdiğini vurgulayan Rhodes, Başkan’ın siyasi tutuklular için özgürlük talebinde bulunduğunu kaydetti.

Obama’nın ziyaretinden önce, S.O.S (acil yardım) yazan ve Başkanı’nın fotoğrafını taşıyan tişörtler giyen halk, Kamboçya’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı’na yardım çağrılarını duyurabilmek için, gösteriler düzenlemişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de geçen haftaki açıklamasında, Obama’nın, Kamboçya ziyareti sırasında ülkedeki insan hakları ihlallerinden bahsetmesini beklediklerini belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.