Obama ile Romney televizyon tartışmasından önce son provalarını yapıyor

Obama ile Romney televizyon tartışmasından önce son provalarını yapıyor

Amerikan başkanlık seçimlerinde en önemli viraja yarın giriliyor. Toplam üç defa televizyonlarda tartışma programına çıkacak olan Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney, kozlarını paylaşacak.

Colorado eyaletinin Denver şehrinde yarın New York saati ile akşam 7:00 de başlayacak olan tartışma programı Amerika’nın gelecek dört yılda hangi partinin adayının da yöneteceğine dair ilk ışığı vermesi açısından büyük önem taşıyor. Amerikan seçmenlerinin önemli bir kısmı başkan adaylarının televizyon tartışmalarında gösterdiği performansa göre karar veriyor. Obama ile Romney bir süredir televizyonda yapacakları tartışma programı için hazırlanırken, Cumhuriyetçi adayın özellikle ekonomi ile işsizlik sorunları üzerinde durması bekleniyor. Daha çok iç politikanın tartışılacağı ilk tartışma programında Obama’nın rakibine göre sosyal konularda ve orta sınıfın sorunlarına daha duyarlı politikalar üretiyor olması nedeniyle üstün olduğu konular.

Obama ile Romney, yarın dışında 16 ila 22 Ekim tarihlerinde yine ekranlarda karşı karşıya gelecek. Başkan Obama, tartışma programına hazırlanabilmek amacıyla dün Nevada^ya ulaştı. Burada kurmayları ile muhtemel sorulacak sorular üzerinde çalışan Obama’ya Senatör John Kerry de yardım ediyor. Obama’nın yeniden seçilmesi durumunda Kerry’in ismi Hillary R. Clinton’dan boşalacak olan Dışişleri Bakanlığı için geçiyor. Obama’nın yarınki tartışmaya Romney’in 1994’deki senatörlük yarışından bugüne kadar siyasi rakipleri ile yapmış olduğu tartışmaları izleyerek hazırlandığı öğrenildi.

Romney ise Obama’nın karşısına çıkmadan önce partinin Ohio Senatörü Rob Portman ile prova yaparak hazırlandığı bildirildi. Dün Denver şehrine gelen Romney, özellikle ekonomi ile işsizlik konularında Obama’yı köşeye sıkıştırmaya çalışılacağı tahmin ediliyor.

Siyasi uzmanlar hem Obama’nın hem de Romney’in birbirleri ile atışmaları yerine halka seslenip başkan olmaları durumunda sorunlarına nasıl çare üreteceklerine dair programlarını açıklamalarını öngörüyor. Obama’nın mı yoksa Romney’in mi tartışma programından galip çıkacağına dair yapılan ankette ise Başkan’ın rakibine oranla üstün geleceğine inanların yüzdesi bir hayli fazla. Tartışma da Obama’nın üstün geleceğine iananların oranı yüzde 59 iken Romney için aynı durumu savunanların yüzdesi 34 olarak belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.