Obama ile Boehner’den ikinci ‘mali uçurum’ zirvesi

Obama ile Boehner’den ikinci ‘mali uçurum’ zirvesi

Başkan Barack Obama ile Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner ‘mali uçurum’u ikinci kez bire bir görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme hakkında önceden olduğu gibi yine bilgi verilmedi.

ABD’de Bush döneminde yürürlüğe giren vergi indirimi yasası yeni yılın ilk gününde sona eriyor. Bu tarihe sayılı günler kala Washington’daki Cumhuriyetçilerin lider ismi Boehner ile Obama arasında mali uçurum pazarlığı devam ediyor.

Taraflar arasında yapılan son görüşme bugün yine bire bir olarak gerçekleşti. Beyaz Saray görüşmenin, “mali uçurum ve mali harcamalardaki indirim tartışmalarının devamı olarak gerçekleştiğini” duyurdu. Bunun dışında ise iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seçimlerden önce başlayan mali uçurum tartışmalarında ilk geri adım daha önce hiçbir kesime vergi artırımı yapılmamasını isteyen Cumhuriyetçilerden geldi. Cumhuriyetçiler Obama’ya yıllık bir milyon dolar üzeri gelir elde edenlerin vergilerinin artırılması teklifini sundu. Ancak 250 bin dolar üstü gelir elde edenlerin vergi oranlarının artırılmasını isteyen Obama, iddialara göre bu teklifi kabul etmedi.

Obama, Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhuriyetçileri ikna etmeden istediği değişikliği gerçekleştiremiyor. Bu yüzden vergi oranlarının artmaması için taraflar arasında anlaşma sağlanması gerekiyor.

Obama ile Boehner’in önceki görüşmesi 9 Aralık pazar günü yine Beyaz Saray’da gerçekleşmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.