Obama: Huckabee’nin kaygıları saçmalık

Obama: Huckabee’nin kaygıları saçmalık

ABD Başkanı Barack Obama, Afrika gezisinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan Mike Huckabee’nin eleştirisi için “saçmalık” ifadesini kullandı.

İran ile yapılan nükleer anlaşma için eski Arkansas Valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Mike Huckabee,İsraillilerin “fırına gönderilmesi” şeklinde yorumlamıştı. Obama’ya Huckabee’nin İran nükleer anlaşması için sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Genel desen içinde görünen o ki, bu kaygı üzüntü verici olmasından ziyade saçmalık” dedi.

Başkan Obama, bugüne kadar 2016 başkanlık seçimleri için yarışan başkan aday adaylarının eleştirilerine cevap vermemişti. Obama ilk defa önümüzdeki yıl yapılacak seçimler için ter döken siyasilere yönelik eleştiri getirdi.

Başkan Obama, iki hafta önce Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısı ile katıldığı “Daily Show” programında bir başka Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Donald Trump ile dalga geçmişti. Obama, isim vermeden Trump için, “Cumhuriyetçiler milyar dolarlık gevezeyi çok seviyor olmalılar ki anketlerde önde” diye alay etmişti.

OBAMA, TRUMP’IN SÖZLERİNE “APTALLIK” DEDİ

Etiyopya gezisinde yaptığı basın toplantısında Obama, Trump’ın Cumhuriyetçi Partili Senatör John McCain’in savaş kahramanı olmadığına yönelik sözlerini hatırlatarak, bu çıkışı nedeniyle ünlü işadamını eleştirdi.

Obama, Trump’ın McCain için söylediğini “aptallık” diye eleştirirken, “Bu Cumhuriyetçi Parti’yi şoke etti. Ancak bu kültür, anlayış, çocukça taşkınlık halleri sıradanlaştı ve hemen her gün radyo programlarında, basında, internette hiç durmadan yer buluyor” diye yakındı.

Obama, Huckabee’nin İran anlaşması için sarf ettiği sözler ile Trump’ın kullandığı politik dilin ABD vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu bir yaklaşım olmadığını belirterek, “Bu abartılı dil belki dikkatleri çekmeye vakıf olur ve sayın Trump gibileri manşetlere taşır. Ancak Amerika’nın ihtiyaç duyduğu lider tipi bugün için bu değil” diye konuştu.

2012 başkanlık seçimlerinde Donald Trump, Başkan Obama’nın ABD sınırları içinde doğmadığını ve bu nedenle de başkan olamayacağını ileri sürmüştü. O dönemde Obama’ya karşı Trump vastası ile Cumhuriyetçilerin başlattığı saldırıya John McCain sessiz kalmıştı. Ancak Obama, Trump’ın McCain’i aşağlıyan sözlerine sessiz kalmayıp eski Vietnam gazisine sahip çıktı.

Politiko adlı haber portalı Obama’nın bu tutumunun bir başkana yakışan duruş olarak değerlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.