Obama, Ferguson olaylarında kimseye yaranmadı

Obama, Ferguson olaylarında kimseye yaranmadı

New York Times ile CBS televizyon kanalının ortaklaşa yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Başkan Barack Obama’nın Ferguson’daki ırk ayrımına dayalı protesto gösterilerine karşı izlediği politika her iki tarafı da memnun etmedi.

Başkan Obama, Ferguson’da 18 yaşındaki silahsız Michael Brown’ın öldürülmesi ile ilgili olarak birincisi başsağlığı mesajı ikincisi ise direkt gelişmelerle ilgili olan yaptığı iki açıklama yapmıştı. Obama, yalnızca açıklama yapmakla yetinmeyip hafta içinde Adalet Bakanı Eric Holder’ı da Ferguson’a göndererek olayla ilgili soruşturmanın bizzat takipçisinin hükümet olacağı sözünü de vermişti.

Ankete göre Başkan Obama’nın Ferguson için ortaya koyduğu politikaya destek veren siyahilerin oranı yüzde 60. Bu rakam Başkan’a seçimlerde verilen yüzde 90 destek ile karşılaştırıldığında oldukça düşük.

Obama’nın Ferguson gösterileri karşısında izlediği politikaya destek olan beyazların oranı ise yüzde 35.

Ankette, Başkan Obama’nın Ferguson performansını beğenmeyen Afro-Amerikalıların oranı yüzde 20 olurken bu oran beyazlarda yüzde 39.

Yine aynı kamuoyu yoklamasına göre geçtiğimiz mayıs ayında halkın yüzde 55’i ‘ırklar arası iletişim faydalı’ derken bu oranın bugün yüzde 47’ye gerilediği görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.