Obama ekonomideki sıkıntının kaynağının Cumhuriyetçiler olduğunu hatırlattı

Obama ekonomideki sıkıntının kaynağının Cumhuriyetçiler olduğunu hatırlattı

Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçilerin seçimi kazanması durumunda ekonominin tekrar krize gireceğini söyledi. Rakibi Mitt Romney ise Başkan’ın başarısızlığından dolayı şikayet etmeye hakkının olmadığını söyledi.

Başkan Obama ilk defa Cumhuriyetçi Parti’nin ekonomi politikası ciddi şekilde eleştirip 2008 yılında yaşanılan krizin asıl sebebleri olarak muhalif partiyi adres gösterdi. Obama, hükümetlerin ekonomik politikasının orta sınıfı ciddi şekilde yakından ilgilendirdiğini de belirterek, Cumhuriyetçi Parti’nin bu sınıfı derin krizlere ittiğini söyledi. Obama ayrıca kasım ayında Amerikan halkının ülkenin geleceğine yönelik ciddi karar verip ne yönde ilerleyeceğini belirleyeceğini dile getirdi.

Cleveland şehrindeki Cuyahoga Koleji’nde çoşkulu bir kalabalığa seslenen Obama, ‘‘Sizlerin oyu halkımızın gideceği yolu belirleyecek. Yalnızca yarın için değil gelecek yıllar için de’’ diye konuştu.

ROMNEY, OBAMA YANLIŞ SEÇİM TAKDİĞİ YÜRÜTÜYOR

Obama’nın konuşma yaptığı yere 250 mil uzakta Cincinnati de konuşan rakibi Mitt Romney ise, Başkan’ın yanlış bir politika yürüttüğünü ileri sürdü. Romney, ‘‘Sayın Obama yeniden seçilebilmek için yanlış kampanya yürütüyor. Çünkü, daha ekonomide iyileşmeyi sağlayamadı’’ dedi.

Obama’nın ekonomiyi Cumhuriyetçilerin eline verilmesi ile daha da kötüye gideceğini iddia ettiğini hatırlatan Romney, ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkamadığını ve Başkan’ın şikayet etmeye hakkının bulunmadığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.