Obama bağış rakamlarında ilk kez Romney’nin önünde

Obama bağış rakamlarında ilk kez Romney’nin önünde

Başkan Barack Obama’nın kampanya ekibi ve Demokratik destekçileri ağustos ayı içerisinde 114 milyon dolar yardım toplayarak aylar sonra ilk kez Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’nin bağış rakamlarının önüne geçti. Romney ağustos ayında Obama’nın az da olsa gerisinden gelerek 111 milyon dolar bağış topladı.
Obama 2008’de girdiği ilk başkanlık yarışında topladığı bağışlarla tarihi bir rekora imza atmıştı. Ancak 2012 seçimleri için nisandan bu yana Romney Obama’yı bağış toplama konusunda geride bırakıyor. Cumhuriyetçi kanadın üstünlüğü yalnızca kampanya tarafından toplanan yardımlarla değil dış gruplar ve Super PAC’lerin Romney ve kampanyasını desteklemek için topladıkları milyonlarca dolarlık nakit yardımlarla da pekişiyor.
Temmuz ayında Obama kampanya ekibi Romney’nin 101 milyon dolarlık bağış toplamına karşın yalnızca 75 milyon dolar bağış toplayabildi.
Kampanya Direktörü Jim Messina’ya göre Obama, geçtiğimiz ay içinde kendisine üstünlük getiren farkı daha önce Demokratik Parti ve kampanyasına hiç bağış yapmamış 317 bin bağışsever sayesinde yaptı. 1.1 milyon kişiden fazla bağışsever Obama’ya yardımda bulundu. Messina “Özel çıkar gruplarının Mitt Romney ve kampanyasına yaptıkları sınırsız milyon dolarlık yardımlarla savaşmanın tek yolu bağışsever tabanımızı genişletmekti. Biz de Ağustos ayında aynen bunu yaptık.” diye konuştu.
Messina’ya göre Obama kampanyası Amerikan tarihinin tabandan en fazla destek alan kampanyası olarak da anılacak.

Kıyasıya geçen yarışta içinde iki aday da gözlerini şimdiden sonra ‘parekende oylara’ dikmiş durumda. Obama ve Romney eylül ayı içinde olabildiğince fazla seçmenle el sıkışıp konuşmaya ve onları ikna etmeye çalışacak. Obama henüz tamamladığı iki günlük Florida gezisinde yaptığı sayısız duraklama ve tanışma toplantısıyla bu yarışa bir adı önde başlamış gözüküyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.