NATO Zirvesi Chicago’yu karıştırdı

NATO Zirvesi Chicago’yu karıştırdı

Chicago’da gerçekleşen NATO zirvesi olaylı gösterilere sahne oldu. Savaş karşıtı göstericilerin pazar günü düzenledikleri yürüyüşte, bir avukatlar grubunun yaptığı açıklamaya göre, en az 12 kişi yaralandı. Yaralıların bazılarının polis sopalarıyla başlarından ciddi darbeler aldığı açıklandı.

nato-summit2Polisle göstericiler arasında çıkan arbedenin neticesinde 60’dan fazla gösterici tutuklandı. Ulusal Avukatlar Derneği’nden Sarah Gelsomino’nun yaptığı açıklamaya göre yürüyüşün sonunda yaşanan arbadeye yaklaşık 3 bin gösterici katıldı. Gösterilere kendisi de katılan Sarah Gelsomino protestocuları temsil ediyor.
Chicogo polisi yaralanma ve tutuklanmalar için bir rakam yayınlamazken havanın kararmasına doğru Chicago sokaklarında gerilim duruldu.
Polisle göstericiler arasındaki arbade yürüyüşün başladığı parktan zirvenin yapıldığı yere yaklaşık iki buçuk mil yaklaşıldıktan sonra yaşandı. Çatışmaların yaşandığı sırada zirvede Afganistan’da yaşanan savaş tartışılıyordu.
nato-summit1Polis protestoculara dağılmalarını aksi takdirde tutuklanacaklarını söyledi. Göstericilerin büyük çoğunluğu uyarılardan sonra dağılmayı tercih ederken bir kaç yüz kişilik bir grup uyarılara kulak asmadı. Polis dağılmayan göstericilerin üzerine saldırdı.
Protestocular, gazeteciler ve fotoğrafçılar mavi kasketli polislerin oluşturduğu bir zincir tarafından kuşatıldı. Polis zincirin içindeki herkesi ellerindeki plastik kalkanlarla itekleyerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Başkan Barack Obama, kendi eyaletinde NATO görüşmelerini, tüm ülkelerin temsilcileriyle tokalaşarak başlattı. NATO üyesi ülkeler Afganistan’da yaşanan ve dünyanın tepkisini toplayan savaştan isimlerini temizlemeye çalışıyor.
The Coalition Against NATO-G8 (NATO-G8 Muhalifleri Koalisyonu) pazar günü yaptıkları yürüyüşle Amerika’nın Afganistan’daki savaştan tamamen çekilmesini talep ediyor. Diğer protestocular ise Amerika’nın savaş için ayırdığı bütçeyi ve ekonomik eşitsizlikleri eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.