NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı adayı Allen, görev konusunda kararsız

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı adayı Allen, görev konusunda kararsız

Afganistan’daki ABD ve NATO birliklerinin komutanlığı görevinden yeni ayrılan ve Başkan Barack Obama tarafından NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı’na aday gösterilen General John Allen’ın, bu görevi isteyip istemediğine dair kararsız olduğu belirtildi.

Basında yer alan haberlere göre, isimlerinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililer, eski CIA Başkanı David Petraeus’un istifasına yol açan evlilik dışı ilişki skandalına adı karışan Allen’ın, Pentagon soruşturmasında aklanmasına rağmen NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı’nı isteyip istemediği konusunu yeniden değerlendirdiğini söyledi.

Allen, skandalla bağlantılı bir kadınla e-posta yazışmalarına dair Pentagon tarafından yürütülen soruşturmada aklanmıştı. Beyaz Saray da Allen’ın, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı’na adaylığını devam ettireceğini açıklamıştı.

Ancak yetkililer, Allen’ın henüz kesin kararını vermese de bu konu üzerinde düşündüğünü belirtti.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili soru üzerine, Allen ile önceki gün görüştüğünü söyleyerek, ona acele etmemesini, ailesine zaman ayırmasını, ne yapması gerektiği üzerinde düşünmesini tavsiye ettiğini anlattı. Panetta, Allen’a, ”Ülken senin önemli hizmetlerinden yararlanmanın yolunu her zaman bulacaktır ama gelecekte ne yapmak istediğine dair kararı sen vermelisin” dediğini aktardı.

Panetta, General Allen’a olağanüstü bir güven duyduklarını da sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.