Mitt Romney, Trump’ı durdurabilmek için bu defa Cruz’a destek açıkladı

Mitt Romney, Trump’ı durdurabilmek için bu defa Cruz’a destek açıkladı

Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 yılında Başkan Barack Obama’ya karşı başkan adayı olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney, başkan aday adayı Ted Cruz’a oy vereceğini açıkladı.

Gelecek hafta Utah eyaletinde önseçime gidecek olan Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışında Romney, oyunun Cruz’a kullanacağını söyledi.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Teksas Senatörü Ted Cruz, rakibi ünlü işadamı Donald Trump karşısında tek alternatif olarak görülüyor.

Cumhuriyetçi Parti yönetimi, önseçimi Trump’ın kazanmaması için diğer başkan aday adaylarına açıktan destek açıklamıştı. Ancak Trump’ı durdurmaya partisi dahi muktedir olamadı. Şubat ayının ilk haftasında start alan önseçimler sonunda partili seçmenden fazla oyu alan Trump oldu.

Romney, Facebook hesabında yazdığı mesajında, “Bu aşamada Senatör Ted Cruz’un geriye kalan eyaletlerde başarılı olabilmesi için onu desteklememiz tek yol” yorumunda bulundu.

Romney, GOP önseçiminin ‘‘Trumpizm’’ ile ‘‘Cumhuriyetçilik’’ arasında tercih olarak niteledi.

Romney, ‘‘Trumpizm’’i ise şöyle tanımladı; ‘‘Irkçılık, kadın düşmanlığı, bağnazlık, yabancı düşmanlığı, kabalık, tehdit ve şiddet. Ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum, kimsede etmemeli.’’

Romney, geçen Salı günü yapılan önseçimde başarısız sonuç elde edip başkan aday adaylığından çekilinceye kadar Senatör Marco Rubio’yu destekliyordu.

Cumhuriyetçi Parti’nin geriye kalan üç başkan aday adayından birisi olan Ohio Valisi John Kasich için de Romney, “Vali John Kasich’i çok severim. Onun seçilebilmesi için seçim kampanyasına katıldım. Çok başarılı bir vali. Ohio’da onun için oy kullanırdım. Ama Kasich’e oy vermek gelecek günlerde Trumpizm’i yenmeyi daha da zorlaştıracaktır” dedi.

TRUMP: ROMNEY’İN MORMON OLDUĞUNDAN EMİN MİSİNİZ?

Mitt Romney’in Cruz’a destek açıklamasının ardından emlak milyarderi Trump’ın cevabı gecikmedi. Dün Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinde düzenlediği mitinginde konuşan Trump, Romney için ‘‘çaylak oyuncu’’ benzetmesinde bulundu.

Trump daha sonra şöyle konuştu; ‘‘Mormon olduğundan emin misiniz? Emin misiniz?… Ben Mormonları severim. Tamam mı?… Benim Mormon inancı ile bildiğim insanın imanı esasıyla yaşadığı. Benim seçim kampanyamda birçok Mormon çalışıyor. Bazen onlara yapacağım ödemeyi doğrudan kiliselerine ödememi istiyorlar.’’

Romney’in daha önce Kasich’e ardından Rubio’ya destek olduğunu şimdi de Cruz için oy kullanacağını açıkladığını hatırlatan Trump, ‘‘Benim için sorun yok, kimi desteklerse o kaybediyor’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.