Marco Rubio: Atayacağım yargıçlar evlilikte yeniden eşitliği sağlayacak

Marco Rubio: Atayacağım yargıçlar evlilikte yeniden eşitliği sağlayacak

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Florida Senatörü Marco Rubio, başkan olması durumunda Yüksek Mahkeme’ye atacağı yargıçların eşcinsel evliliği kaldıracağını söyledi.

CBS televizyonuna konuşan Rubio, Yüksek Mahkeme’nin eşcinsel evliliği ile ilgili aldığı kararın eyalet sistemine aykırı olduğunu söyledi. Kendisinin Yüksek Mahkeme’ye aday göstereceği yargıçların bu eşitsizliği giderecek kimselerden seçeceğini belirten Rubio, ‘‘Hiç kimse kanunla günaha mecbur edilmemeli’’ dedi.

Yüksek Mahkeme’nin yakın bir tarihte eşcinsel evliliği için aldığı kararda değişiklik beklemediğini belirten Rubio, ‘‘Bu nedenle Yüksek Mahkeme’ye aday göstereceğim yargıç (başkan seçilmesi durumunda) Anayasayı özü ile yorumlayacak birileri olacak’’ dedi.

Geçen aylarda Yüksek Mahkeme’nin aldığı karar ile ABD genelinde eşcinsel evliliğin önü açılmıştı. Eşcinsel evliliğe karşı çıkan birçok eyalet yönetimi de Yüksek Mahkeme’nin aldığı kararı yerel yönetimlerin anayasal yetkilerini yok sayma ve federal yapı sistemine aykırı olmakla eleştiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.