Louisiana’da sürpriz yok Santorum rahat kazandı

Louisiana’da sürpriz yok Santorum rahat kazandı

Cumhuriyetçi Parti’den kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde başakan adayı olabilmek için yarışan Rick Santorum, Louisiana eyaletindeki önseçimi rahat kazandı. Cumhuriyetçi Parti içinde aşırı muhafazakar ve Çay Partililer’in gözdesi olan Santorum, Louisiana zaferi ile de Evanjelikler’den aldığı desteği de belgelemiş oldu.

Cumhuriyetçi Parti içindeki aday adaylığı yarışını önde götüren Mitt Romney, Santorum’a karşı Louisiana da fazla varlık gösteremedi. Santorum’un yüzde 49 oy aldığı Louisiana önseçimini de Massachusetts eski valisi Romney yüzde 26’da kaldı. Güney de dördüncü eyalette zafere ulaşan Santorum, yine kendisi gibi parti içinde muhafazakar tabanın oyuna talip olan Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich’i artık seçim dışına itmiş oldu. Gingrich Louisiana’da ancak yüzde 16 oranında oy alabilir iken Parti’deki dördüncü başkan aday adayı olan ve henüz hiçbir eyalette önseçim kazanamayan Texas milletvekili Ron Paul da yüzde 6’da kaldı.  

Louisana’daki seçim sonuçlarının ardından bu eyaletin delegeleri Santorum ile Romney arasında paylaşıldı. Gingrich ile Paul ise cumartesi günü yapılan önseçimden hiçbir delegeyi kazanmaya muaffak olamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.