Koch kardeşler Trump ile görüşecek

Koch kardeşler Trump ile görüşecek

Cumhuriyetçi Partili başkan adaylarının son yıllarda en büyük finansörlerinden olan Koch kardeşler, Donald Trump ile biraraya geliyor.

Çok geniş siyasi ve ekonomik bağlantıları olan Koch kardeşler, Cumhuriyetçi Parti içinde ciddi ağırlığı olan isimler.

USA Today gazetesinin haberine göre Charles Koch’a görüşme talebi Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’dan gitmiş. Koch sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, henüz toplantının yeri ve tarihi konusunda kesin kararlaştırılmış bir durumun olmadığı kaydedildi.

Charles Koch, “Biz herkes ile oturup konuşmayı seven biriyiz. Muhatabımızın bizim nereden geldiğimizi anlamasını arzu ederiz ve arada yapıcı unsurların oluşmasından mutlu oluruz” dedi.

USA Today, görüşmenin Koch ailesinin Trump’ı destekleyeceği anlamına gelmediğinin altını çizdi. Trump ile Koch kardeşlerin görüşmesinde yine Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarına büyük bağışta bulunan zengin işadamlarının da olabileceği dile getirildi.

Trump’ın geçen haftalarda federal bir hakim için “Meksika kökenli, geçmişinden gelen bir şiddet eğilimi var” sözleri için Charles Koch, “Bu hem aşırı tepkisel hem de ırkçı bir ifade. Bu kabul edilebilir gibi bir şey değil. Bu sözler ülkeyi yanlış bir yöne götürmektedir” diye eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.