Kerry’ye ilk kutlama Clinton’dan

Kerry’ye ilk kutlama Clinton’dan

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Obama’nın kendisinin yerine önerdiği Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry’i yaptığı yazılı açıklamayla kutladı. Kerry’nin doğru karar olduğunu belirten Clinton, “Diplomasi onun kanında var.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına gönderilen mesajda Clinton, Kerry ile konuştuğunu ve kendisini bu göreve atanmasından dolayı tebrik ettiğini ifade etti. Konu hakkında Obama ile de görüştüğünü belirten Clinton, “Ona harika bir karar verdiğini söyledim. Umuyorum Senatör Kerry’nin atanması bir an önce onaylanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Kerry’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları hayranlıkla takip ettiğini ifade eden Clinton, Kerry’nin dış politikada güvenilir bir ortağı olduğunu belirtti.

ABD dış politikasının etkili isimlerinden olan Kerry ile Clinton’ın dostluğu uzun geçmişe dayanıyor. Bu konuya da değinin Clinton, “John’u uzun süreden beri tanıyorum. Bir mesai arkadaşı, dost ve ortak olarak görüyorum. Uluslararası ilişkilere büyük bir tecrübe getirecektir.” ifadelerini kullandı.

Önceki açıklamalarında yorulduğunu ve dinlenmek istediğini belirten ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, görevi bırakmak için yerine birinin atanmasını bekleyeceğini ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.