Kepenk kapatma Cumhuriyetçilere ağır maliyet getirdi

Kepenk kapatma Cumhuriyetçilere ağır maliyet getirdi

ABD’de son 10 gündür devlete kepenk kapattırmakla eleştirilen Cumhuriyetçi Parti, halkın nazarında da hiç olmadığı kadar gözden düştü. Ünlü Gallup kamuoyu yoklama şirketi tarafından yapılan araştırma halkın yalnızca yüzde 28’inin Cumhuriyetçi Parti’nin politikalarından memnun olduğunu ortaya çıkardı. Geçen bir ay içinde Cumhuriyetçilerin halkın nazarında yüzde 10 değer kaybı yaşandığı da kaydedildi. Gallup, kurulduğu tarih olan 1992 yılından bu zamana kadar yapılan anketlerde ilk defa Parti’nin bu kadar düşük seviye de tespit edildiğini duyurudu.

Devletin kepenk kapaması dolayısıyla halk Demokratlara da kızgın. Ankete göre Demokratların izlediği politikadan memnun olanların oranı yüzde 43 olarak tespit edildi. Geçtiğimiz ay Demokratlara yönelik memnuniyet yüzdesi 47 olarak belirlenmişti.

Yine ankete katılanların yüzde 60’ı Cumhuriyetçilerin izlediği politikayı doğru bulmadığı yolunda görüş bildirdi. Demokratları beğenmeyenlerin yüzdesi ise 49 olarak tespit edildi. Yine aynı çalışmada Cumhuriyetçilerin yüzde 27’si partilerinin politikalarından memnun olmadığı yolunda görüş bildirdiği gözlendi.

3 ila 6 Ekim tarihleri arasında yapılan kamuoyu araştırmasına bin 28 kişi katıldı.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.