Kayıtlı seçmen Obama’nın kazanacağını düşünüyor

Kayıtlı seçmen Obama’nın kazanacağını düşünüyor

Başkanlık seçimlerine bir hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen kazananın kim olduğunu söylemek neredeyse imkansız. Tüm kamuoyu araştırmaları yüzde 4.5’luk hata payı da göz önünde bulundurulduğunda yarışın galibini açıklayamıyor. Ancak bu hafta Reuters/Ipsos’un ortaklaşa gerçekleştirdiği günlük kamuoyu araştırması Amerikan halkının büyük çoğunluğunun seçimleri Başkan Barack Obama’nın kazanacağını düşündüğünü ortaya çıkarttı.
  Yapılan araştırmada Obama’ya oy vereceğini söyleyenler yüzde 47’ye yüzde 46 gibi önemsiz bir payla Romney’nin önünde yer aldı. Ekim’in başından bu yana yapılan kamuoyu araştırmalarında iki aday da yüzde 4.5’luk hata payını aşabilecek bir fark ortaya koyamadı.
  Ancak aynı araştırma seçmenlerin tahminine geldiğinde büyük bir farkla Obama’nın önde olduğunu gösterdi. Kayıtlı seçmenlerin yüzde 53’ü Obama’nın yeniden başkan seçileceğini düşünürken, aynı kanıya Cumhuriyetçi Mitt Romney için sahip olanların oranı ise sadece yüzde 29’da kaldı. Büyük çoğunluk ayrıca kendi eyaletlerinde de Obama’nın galip geleceği görüşünde.
  Reuters/Ipsos tarafından yapılan araştırmanın Sandy kasırgasından sonraki eğilimleri yansıtmadığı belirtildi. Çünkü kayıtlı seçmenlerden sadece 3 bin 283 tanesi Sandy pazartesi günü doğu Amerika’ya giriş yaptıktan sonra bu anketi tamamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.