Kasım ayındaki ara seçimler için eyaletlerde önseçimler devam ediyor

Kasım ayındaki ara seçimler için eyaletlerde önseçimler devam ediyor

Kasım ayında yapılacak olan ara seçimlerde Tom Foley, Cumhuriyetçiler adına Connecticut eyaleti valiliği için yarışacak.

Eyaletin Demokrat Partili Valisi Dannel Malloy’e karşı yarışacak olan Foley, Cumhuriyetçi Parti içinde önseçim yarışını rakibi John McKinney’e karşı üstünlük sağlayarak elde etti.

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimde rakibine karşı yüzde 58 oy oranı ile galip gelen Foley, seçim öncesinde de favori isimdi.

Minnesota eyaletinde de Cumhuriyetçi Parti’de işadamı Mike McFadden rakibi karşısında kolay bir zafet elde ederek senatör adayı oldu. Kasım ayında Demokrat Partili Senatör Al Franken karşısında sandığa gidecek olan McFadden’ın Demokrat Partililerin ağırlıkta olduğu eyalette fazla şansı olmadığı öngörülüyor.

Yine Minnesota eyaleti valiliği için Cumhuriyetçi Parti’nin adaylığını Jeff Johnson kazandı. Johnson da kasım ayında eyaletin Demokrat Partili Valisi Mark Dayton’a karşı mücadele verecek.

Wisconsin eyaletinde Demokrat Parti içindeki valilik önseçimini ise Mary Burke kazandı. Wisconsin’da geçtiğimiz dönem sendikaların tepkisini çeken Cumhuriyetçi Partili Sacott Walker’a karşı yarışacak olan Burken’in şansının ne olacağı merak konusu. Buarada Vali Walker’ın 2016 başkanlık seçimlerinde ismi Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları arasında geçiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.