Kararsız eyaletlerde yarış kızışırken Obama taraftarları daha ‘kararlı’ gözüküyor

Kararsız eyaletlerde yarış kızışırken Obama taraftarları daha ‘kararlı’ gözüküyor

Pazartesi günü açıklanan bir anketin sonuçlarına göre Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti’den rakibi Mitt Romney bu yılın kasım ayında yapılacak seçimlerde Ohio ve Virginia’nın da içinde olduğu  kararsız eyaletlerin toplamında -12 eyalet- kıyasıya bir rekabet içinde olacak.
Gallup tarafından açıklanan araştırma raporu ve USA Today gazetesinin haberine göre Obama söz konusu 12 eyalette yüzde 47, Mitt Romney ise yüzde 45’lik bir desteğe sahip. Yüzde 4 oranında yanılgı payının da söz konusu olduğu sonuçlar aynı tür bir anketin mart ayında yapılan sonuçlarıyla farklılık gösteriyor. Mart ayında Demokratik Başkan oy verenlerin yüzde 51’inin, Mitt Romney ise yüzde 42’sinin oyunu toplamıştı.
Araştırmanın art alanından çıkan sonuçlardan bir tanesi ise Obama’nın taraftarlarının Romney’ninkilere nazaran, adaylarına daha ‘coşkun ve samimi’ bir destek vermesi. 12 kararsız eyaletteki – Colorado, Floride, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Pennsylvania ve Wisconsin –  Romney taraftarları muhtemel Cumhuriyetçi adaya oy verebileceklerini açıklarken, daha az ‘istekli’ bir tablo çizdiler.
Gallup’tan yapılan açıklamada “Romney’nin pozisyonu netlik kazansa da Obama’nin aldığı destekten daha azını gördüğü söylenebilir” dendi. Sonuçlar Obama’nın Ohio ve Virginia gibi eyaletlerde yeniden seçim çalışmalarına başlamasının hemen ardından açıklandı. Yarıştan 6 ay önce kampanya çalışmalarına başlangıç yapan Obama’nın kararsız eyaletlerde Romney ile çok sıkı bir rekabet içine gireceği ise yine araştırma ile belli oldu.
Eyalet eyalet birebir açıklama yapmayan araştırmanın sonuçları Başkan Obama’nın ‘kararlı’ taraftarlarının sayısının daha fazla olduğunu da ortaya çıkarttı. 12 eyalette yaklaşık yüzde 36 oranındaki seçmen 6 Kasım’daki seçimlerde ‘kesinlikle’ Obama’ya oy vereceklerini açıkladı. Romney taraftarları içinde kesinlikle Cumhuriyetçi adaya oy vereceğini açıklayanların oranı ise yüzde 32.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.