Joe Biden: Trump GOP adayı olursa Clinton rahat kazanır

Joe Biden: Trump GOP adayı olursa Clinton rahat kazanır

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçi Partinin (GOP) başkan adayı Donald Trump olması durumunda Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton’ın rahat kazanacağını ileri sürdü.

Biden, Müslümanlar hakkında ileri sürdüğü skandal sözleri nedeni ile eleştirdiği emlak milyarderi Trump’ın muhafazakar partinin başkan adayı olması durumunda Clinton’a karşı şansının olamayacağını ifade etti. Biden, ‘‘Eğer Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimi kazanırsa Hillary Clinton elini kolunu sallayarak başkan olur’’ dedi.

Ukranya ziyareti sonrasında Bloomberg Politics’e konuşan Biden, Trump’ın Müslümanlar hakkında söylediği sözler için de, ‘‘Bu Amerika için yapılabilecek son derece tehlikeli şeydir’’ dedi.

Trump’ın kendi şovundan kendisine eğlence çıkardığını belirten Biden, “Acemice kendisi ile eğleniyor (Trump’ı kast ediyor) ama şimdi de başkan olmak istiyor. Ama fazla şansının olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı tamamen şovmenlik’’ dedi.  

Cumhuriyetçi Partinin başkan aday adaylarından olan Florida eski valisi Jeb Bush’da Trump’a yüklendi. Bush, Twitter hesabından Trump’ın skandal sözlerinin Hillary’in seçimi kazanmasına yardımcı olmaktan başka bir işe yaramayacağını yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.