Jesse Jackson’ın ‘Florida’yı boykot’ çağrısına ABD Kongresi’nden destek

Jesse Jackson’ın ‘Florida’yı boykot’ çağrısına ABD Kongresi’nden destek

17 yaşındaki Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman’ın mahkeme tarafından serbest bırakılması, Florida’yı tartışmaların merkezi haline getirdi. Perşembe günü bu eyalete ekonomik boykot uygulama çağrısı yapan ünlü aktivist Jesse Jackson’a ABD Kongresi’nden destek geldi. Bazı Demokratik Parti milletvekilleri, boykotun Florida’yı daha adil bir eyalet haline getireceğini savunurken Floridalı Temsilciler Meclisi üyeleri karara karşı çıkıyor. Çoğunluğunu siyahi milletvekillerinin oluşturduğu boykot destekçisi grup, Florida’da geçerli olan tartışmalı Stand Your Ground (Yerini Koru) yasasının iptalini amaçlıyor. 

The Hill gazetesinin haberine göre, Demokratik Parti Missouri milletvekili Lacy Clay, “Belki de en doğru strateji bu. Eğer fuar ya da eğlence merkezi gelirlerinde ciddi bir düşüş olursa, bu durum güçlü insanların ilgisini çekecektir” derken, California milletvekili Barbara Lee “Bu meşru müdafa yasalarının tarihe karışması için elimden gelen neyse yapacağım” diye konuştu. 

 

Demokratik Parti Florida milletvekili Alan Grayson ise boykotun işe yaramayacağını savundu. “Eyalette yasama organını kontrol eden aşırı sağcı ideologlar böyle bir eylemin sonuçlarını umursamaz bile. Onların tek ilgilendiği şey insanların silah edinme hakkı.” diyen Grayson, eylemin Florida halkına zarar vereceğini söyledi. Florida milletvekili Alcee Hastings de boykotun duygusal bir reaksiyon olacağını söyledi. Hastings, “Durum, ekonomik bir boykotun çözebileceğinden çok daha karışık” dedi. 

 

Amerika’nın en etkili sivil haklar aktivistlerinden biri plan Jesse Jackson Adalet Bakanlığı, George Zimmerman hakkında federal bir yargılama başlatmadığı takdirde Florida eyaletine karşı bir economic boykot başlatabileceğini söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.