Jesse Jackson Jr’ın istifası Illinois’i şaşırtmadı!

Jesse Jackson Jr’ın istifası Illinois’i şaşırtmadı!

Milletvekili Jesse Jackson Jr.’ın geçtiğimiz çarşamba günü Illinois eyaleti 2. idari bölgesinde üstlendiği vekillik görevinden istifa etmesiyle ilgili haber kendi seçim bölgesine yayıldığında, biçok kongre üyesi omuz silkerek tepki verdi. Onlar için şaşırtıcı bir haber değildi. Bölgede yaşayan halkın bir kısmı istifanın gelmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü dahi merak etmişti.

Forest Park’ta yaşayan Barbaba Schoon, 73, Jackson’ın herşeyden önce kendi problemlerini çözmesi gerektiğine değinerek, “Çok uzun süredir insanlarla olan iletişimi kopmuş, bölgedeki insanlara bir faydası kalmamıştı.”  dedi.

Çarşamba günü öğleden sonra, birkaç TV ekibi ve muhabiri Jackson’ın güney kıyısındaki evinin ve ofisinin kapısında nöbet tuttu. Jackson’ın ofisinin kapıları kitlenmiş ve içerideki ışıklar söndürülmüştü.

Chicago’nun güney bölgesindeki Dubose Kuaförü’nde de Jackson hakkında düşünülenler farklı değildi. Kuaför Tanya Baughns, Jackson’ın işten ayrılması ile ne kadar rahatladığını ve nasıl bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çok uzun bir zaman önce bırakmalıydı işi. Burda onu seven bir kişi bile bulamazsınız” dedi.

Ancak herkes bu haberi kolayca benimseyemedi. Güney kıyısının yerlisi ve uzun süreli Jackson destekçisi Sara Phillips, 64, emeklilik haberinin yayınlandığı günün  Jackson’ın ailesi ve temsil ettiği bölgenin yerlileri için “üzgün bir gün”olduğunu söyledi.

İstifanın mahalli  bölgeleri için utanç verici bir durum olduğunu soyleyen Philips Kasım seçimlerde Jackson’a oy vermediğini de vurguladı.Kasım, “Bu durumu yaşamak zorunda oluşumuz çok üzücü. Onun hatalarının bedelini biz ödemek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Dick Johnson, Jackson ayrıldığı için mutlu olsa da  onun yerine gelecek olan kişi konusunda endişeliydi.85 yaşındaki Johnson “Bu bölgede politik menfaatlere göre seçim sonuçları çarptırılıyor ve bizim elimizden gelen çok fazla birşey yok. Şikago’da her şeye bizim adımıza karar veriliyor.” dedi.     Çeviri: Rümeysa Tuncer Abay
   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.