Jeb Bush başkan adaylığı için nabız yokluyor

Jeb Bush başkan adaylığı için nabız yokluyor

ABD eski başkanlarından George H. Bush’un oğlu Florida eyaleti eski valisi Jeb Bush’un 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olabilmek için nabız yokladığı belirtildi.

Wall Street Jorunal’ın (WSJ) haberine göre Bush’un danışmanları, Cumhuriyetçi Parti stratejistleri ve bağışçılarına eski valinin başkan adayı olmasını nasıl değerlendireceklerini soruyor.

George W. Bush hükümetinde görev alan Jim Nicholson, Jeb Bush’un aday adayı olması gerektiğini savunarak, kendi gözlemlerine göre parti içindeki yarışı kazanma şansının da yüzde 50’den fazla olduğunu savundu.

Jeb Bush ise adaylığı için, “Birçok insan babamın ne yapacağını merakla bekliyor” diyerek kararı kendisinden çok ailesinin alacağı mesajını verdi. Jeb Bush, WSJ’e verdiği demeçte, aday olması için yoğun baskı altında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz nisan ayında başkanlık için aday olacağını açıklayan Jeb Bush, daha sonra bunun annesi Barbara Bush’a yaptığı bir Nisan 1 şakası olduğunu söylemişti. Nisan ayında NBC’ye bir ropörtaj veren anne Bush ise, oğlunun başkan adayı olmasını istemediğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.