”J Street” Senato yarışını sarsabilecek mi?

”J Street” Senato yarışını sarsabilecek mi?

J Street adlı sol eğilimli İsrail taraftarı grup, Senato seçimlerinde boy göstermek için Demokrat Parti’nin adaylarının seçim kampanyasına maddi yardım yapıyor.

Grup, değişen Ortadoğu’nun Amerikan halkında da yeni bilinçlenmeyi beraberinde getirdiğini savunarak, Demokrat Parti’nin de bu dönüşüme ayak uydurduğu için destek verdiklerini belirtiyor. J Street, Super PAC aracılığı ile bugüne kadar 9 senatör, 86 milletvekilinin seçim kampanyasına bağış yaptıklarını açıkladı. J Street’in politika direktörü Dan Kalik, Demokrat Parti’deki değişime dikkat çekerek, ‘‘Bizim görüşlerimizin bu partide hayat bulduğunu gördük.’’ dedi.

Bireysel yardımın ancak 2 bin 600 dolar ile sınırlı olması nedeniyle J Street üyeleri Demokrat Parti’ye Super PAC aracılığıyla yardım yaptıklarını da söyledi. Grup, bugüne kadar 2 milyon dolardan fazla bağış yaptıkları ve seçim gününe kadar ise hedeflerinin 2.5 milyon doları bulmak olduğunu söyledi. Şimdiye kadar J Street en fazla Colorado, Georgia, New Hampshire ve Iowa eyaletlerinde senatör seçimleri için boy göstermiş durumda. Grup bu eyaletlerdeki Demokrat Parti’nin senatör adaylarının her birinin seçim kampanyasına yüz 75 bin dolar bağış yaptı.

J Street grubu üyeleri seçim bağışında bulundukları eyaletlerde, ‘‘Güvenlik ve istikrara’’, ‘‘Barış için İsrail’i destekleyin’’ gibi sloganlarla seçmenin kapısını çalıyor.

J Street tarafından hazırlanan seçim broşürleri seçmenlere posta yolu ile ulaştırılıyor. New Hampshire eyaletinde Demokrat Parti’nin senatör adayı Jeanne Shaheen için halktan destek isteyen J Street, seçmenlere gönderdiği broşürlerde, ‘‘Demokratik Yahudi ulusu olma özelliğini korumak için Senatör Shaheen’e destek verin. Shaheen’in, İsrail-Filistin sorununa iki devletli çözüm anlayışı hem barışçıl hem de akıllıca bir yol.’’ ifadeleri yer alıyor. Broşürün arkasında ise İsrail ve ABD bayrakları yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.