Iowa’da da Trump favori durumuna geldi

Iowa’da da Trump favori durumuna geldi

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışı için kritik öneme sahip olan Iowa ile New Hampshire eyaletlerinde ünlü işadamı Donald Trump favori durumda.

New Hampshire eyaletinde önceki haftalarda yapılan anketlerde Trump, önde görünüyordu. Cumhuriyetçi başkan aday adayları içinde en güçlü durumda olan Trump, son iki haftaya kadar adaylık yarışında rakibi olan Senatör Ted Cruz ile Iowa eyaletinde başabaş gidiyordu. Ancak Fox News televizyon kanalının Cuma günü açıkladığı ankete göre Trump, Iowa’da da rakibine açık ara fark atmış görünüyor.

Fox News tarafından duyurulan anket sonucuna göre Donald Trum, eyaletteki Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 34’ünün desteğini almış görünüyor. Teksas Senatörü Cruz ise muhafazakar seçmenden yüzde 20 oranında oy almış durumda. Cumhuriyetçi Parti’nin diğer başkan aday adaylarından olan Florida Senatörü Marco Rubio yüzde 10 emekli doktor Ben Carson ise yüzde 8 olarak belirlendi.

Cumhuriyetçi Parti’nin diğer 7 başkan aday adayının ise yüzde 4 veya altında oy aldıkları görüldü.

Anketin bin 9 kayıtlı seçmen ile 18-21 Ocak tarihleri arasında telefonla yapılan görüşmelerle hazırlandığı belirtildi. Anketin yanılma payının ise yüzde 4.5 ornında olduğu vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.