İkinci başkan aday adayı da belli oldu

İkinci başkan aday adayı da belli oldu

Önümüzdeki yıl yapılacak olan başkanlık seçimleri için ikinci aday adayı da belli oldu. Cumhuriyetçi Partili Senatör Rand Paul, başkan aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Kentucky eyaletinin federal senatörü olan Paul’un başkanlık seçim yarışına katılması bekleniyordu. Liberter politikaları ile tanınan Paul, Cumhuriyetçi Parti içinde en özgürlükçe siyasetçi olarak tanınıyor.

Bugün yaptığı açıklama ile başkanlık seçimlerinde ‘‘bende varım’’ diyen Paul, ‘‘Başkanlık yarışına katılıyorum çünkü; ülkenin yeniden özgürlükler ilkesini benimsemesi ve devletin küçülmesi adına’’ dedi.

Kişisel internet sitesinden adaylığını açıklayan Paul, uyuşturucu suçuna kesilen cezaların azaltılması, yurt dışında askeri müdahalelenin son çare olması gerektiği, istihbarat servislerinin daha hesap verebilir hale getirilmesi ve devletin de küçültülmesini savunuyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin bazı muhafazakar partilerine muhalif duruşu ile bilinen Paul, eşcinsel evlilik konusunda mensubu olduğu parti ile farklı politika izliyor. 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olan Paul, 52 yaşında. Paul’den önce geçtiğimiz haftada da Cumhuriyetçi Parti’nin Texas eyaleti federal Senatörü Ted Cruz açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.