Gingrich nihayet adaylık yarışından çekildi

Gingrich nihayet adaylık yarışından çekildi

Uzun zamandır beklenen açıklamasını nihayet bugün yapan Newt Gingrich, Cumhurşyetçi Parti başkan aday adaylığı yarışından çekildiğini duyurdu. Gingrich’in rakibi olan Mitt Romney’i yarışta desteklemesi bekleniyor.

Temsilciler Meclis eski Başkanı Newt Gingrich, geçtiğimiz hafta adaylık yarışından çekileceğine yönelik sinyal vermişti. Peşin cevaplılığı, keskin dili, İsrail yandaşlığı, aşırı muhafazakar politikaları savunması ile (ki özel yaşamında çok muhafazakar biri değil) sivrilen Gingrich’in Cumhuriyetçi Parti’nin başkanlık aday adaylığı yarışından çekilmesi ile geride yalnızca iki ady kaldı. Massachuttes eski Valisi Mitt Romney dışında adaylık yarışında devletin küçülmesini şiddetle savunan ve gençler tarafından büyük ilgi ile karşılanan Texas milletvekili Ron Paul var.

Gingrich, adaylıktan çekildiğini açıklamasının yanı sıra yine Başkan Barack Obama’ya yüklenerek tekrar seçilmesi durumunda ‘‘Gerçek bir felaket olur’’ dedi.

Bugüne kadar sadece iki eyalette (Güney Carolina ile Georgia) önseçim kazanan Gingrich, yarışta 160 delegenin de desteğini kazanmıştı. Seçim kampanyası süresince toplandığı maddi desteğinin yetmediğini geçtiğimiz ay açıklayan Gingrich, 4 milyon dolar da borçlandığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.