Giffords, vurulduğu yeri ziyaret ederek yetkilileri silah yasaları konusunda uyardı

Giffords, vurulduğu yeri ziyaret ederek yetkilileri silah yasaları konusunda uyardı

İki yıldan fazla zaman önce seçim kampanyası sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan eski Arizona milletvekili Gabrielle Giffords ve eşi çarşamba günü saldırıya uğradıkları yeri ziyaret etti. Kafasına aldığı ölümcül darbenin etkisiyle uzun süre komada kalan; yürümeyi ve konuşmayı yeniden öğrenen Giffords, saldırının gerçekleştiği yeri ziyaret ederek tüm senatörleri, silah alıcılarından ‘özgeçmiş yoklaması’ alma konusunda daha ‘cesur’ olmaya davet etti.

01giffords2İki yıldan fazla zaman önce saldırıya uğradığı yeri yeniden ziyaret eden Giffords ve eşi eski astronot Mark Kelly, ikisi de Cumhuriyetçi Parti’den olan Arizona senatörleri John McCain ve Jeff Flake’i evrensel özgeçmiş yoklama sistemini onaylama konusunda uyardı.

Demokrat Giffords, “Kararlı olun, cesur olun ve özgeçmiş yoklamasından yana olun.” dedi. Korkunç saldırı sonrasında eski milletvekili konuşma konusunda zorluk çekiyor, farkedilir şekilde topallıyor ve özellikle konuşmalar sırasında felç olan sağ kolunu sol koluyla desteklemek zorunda kalıyor.

8 Ocak 2011 tarihinde koleji yarım bırakın Jared Loughner’ın açtığı ateş sonucu hayatı değişen kadın milletvekili Newtown toplu katliamından sonra eşiyle birlikte Amerika’da gücü tartışılmaz olan silah lobisine karşı bir inisiyatif kurmuştu. Giffords’ın bu çabasına kongre üyesi ve silahlı saldırı mağduru pek çok kişi de destek verdi.

Americans for Responsible Solutions (Sorumlu Çözümler için Amerikalılar) isimli grup özellikle Ulusal Tüfek Derneği’ni (National Riffle Assosiaciton – NRA) hedef alan çalışmalarıyla saldırı silahlarını ve yüksek kapasiteli şarjörleri yasaklatmaya çalışıyor. Grup bu amaç için 20 milyon dolarlık bir yardım toplamayı da hedef almış durumda.

Giffords’ın saldırıya uğradığı gün oğlunu kaybeden Emily Nottingham, saldırı alanında zorlukla da olsa bir konuşma yaptı. Nottingham, “Halihazırdaki sistem psikolojik sorunları olan ve suç geçmişi bulunan bir çok kişinin kolaylıkla silah sahibi olmasına izin veriyor. Daha sıkı bir kontrol sistemine ihtiyaç var” diye konuştu.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.