Evanjeliklerin lideri de Trump’a destek açıkladı

Evanjeliklerin lideri de Trump’a destek açıkladı

Evanjelik mezhebinin lideri olarak bilinen Jerry Falwell Jr. Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışında başkan aday adaylarından ünlü milyarder işadamı Donald Trump’a destek açıkladı.

Liberty  Üniversitesi’nin de başkanı olan Falwell, yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın başarılı bir girişimci, iyi bir baba ve insan olduğunu, ABD için de iyi bir başkan olacağına inandığını söyledi.

Falwell’in açıklamasından hemen sonra Donald Trump, destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trump, Falwell’in kendisini desteklemesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, “Yalnızca çok erdemli bir insan değil aynı zamanda çok saygı duyduğum bir aile… Çok değerli bir dost ve desteği benim için çok anlamlı” dedi.   

Washington Post’ta (WP) çıkan habere göre Trump, Falwell’den aldığı destek ile Cumhuriyetçileri içinde aşırı muhafazakarların başkan aday adayı olan Teksas Senatörü Ted Cruz’a karşı Iowa önseçimlerinden önce ciddi avantaj elde ettiğini yazdı. WP, Falwell’in Trump’ı desteklemesinin sürpriz olduğunun da altını çizdi.

Falwell siyasete uzak bir isim değil. Özellikle eski ABD Başkanı Ronald Reagan döneminde kurduğu “Moral Majority” organizasyonu Cumhuriyetçi Parti içinde önemli bir konuma gelmiş ve o dönem başkanlık seçimlerinin kazanılmasında rol oynamıştı.

Falwell Reagan döneminde başkandan sonra ABD halkının en sevdiği ikinci kişi olarak anketlerde çıkıyordu. Organizasyonunun gücü ve seçim zamanı yaptığı yardımlar sayesinde Reagan ile de sıkı bağlar kuran Falwell bir dönem Beyaz Saray’ın önemli ve etkili konuklarındandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.