Eski danışmanı Axelrod’dan Obama’ya eleştiri Clinton’a destek

Eski danışmanı Axelrod’dan Obama’ya eleştiri Clinton’a destek

Başkan Barack Obama’nın 2008 başkanlık seçim kampanyasında çok aktif rol üstlenen eski danışmanı David Axelrod’dan Başkan’ın Irak politikasına eleştiri geldi.

Axelord twitter hesabından, ‘‘Sadece netleştirmek için: Irak işgali trajik ve kötü bir karardı. Sakın aynı aptalca şeyi yapmaya kalkmayın.’’ diye yazdı. Axelrod’un beklenmedik çıkışı siyasi uzmanlar tarafından 2016 başkanlık seçimlerinde aday adaylığına kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton’a ‘göz kırpma’ şeklinde yorumlandı.

Hillary Clinton da 2002 yılında Irak’a savaş için dönemin başkanı George W. Bush’a yetki veren tasarıya oy verenler arasındaydı. Ancak Clinton 2008 başkanlık aday adaylığı kampanyasında bunun zor ve yanlış bir oy olduğu itirafında bulunmuştu. Haftasonu The Atlantic dergisine mülakat veren Clinton, Başkan Obama’nın dış politika anlayışına mesafeli olduğu mesajını verdi. Clinton Irak hava saldırısına değinerek, ‘‘Bu büyük milletin ilkeli prensiplere ihtiyacı vardır. Ve saçma birşey yapmayın, bu ilkeli bir prensip olmaz.’’ diye konuştu.

Clinton’ın ‘‘Saçma birşey yapmayın.’’ eleştirisine Axelord’un attığı twitte gönderme yapması dikkat çekti.

Clinton ayrıca verdiği röportajda Obama’nın Suriye politikasının da hatalı olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.