Eski başkan Carter: Kendimi hala iyi hissediyorum

Eski başkan Carter: Kendimi hala iyi hissediyorum

ABD’nin yaşayan en eski başkanı olan Jimmy Carter, geçirdiği kanser ameliyatı sonrasında, ‘‘Kendimi hala iyi hissediyorum’’ dedi.

Yakın bir tarihte dünyasını değiştirmeyeceği şakası yapan Carter, NPR radyosuna verdiği mülakatta, ‘‘Kendimi hala iyi hissediyorum’’ dedi.

Carter, geçen Ağustos ayında karaciğerinde başlayan ancak daha sonra beynine sıçrayan tümör nedeniyle ameliyat olacağını duyurmuştu. Beyin ve karaciğerinin tümörlü hücrelerden ameliyatla temizlendiğini belirten Carter, özel tedavi aldığını dile getirdi. Carter,  “Karaciğerimin bir parçası ameliyatla alındı ve beynimde dört bölge için radyasyon tedavisi devam ediyor” dedi.

Tedaviye hastalığının olumlu cevap verip vermeyeceği konusunda bir bilgisinin olmadığını aktaran Carter ancak tedavini programının aksatmadan devam ettiğini kaydetti.

İyi olduğunu ısrarla altını çizen Carter, “Herkesin sandığından da daha iyiyim. Günlük normal programları genelde takip edebiliyorum’’ diye konuştu.

Geçtiğimiz ay 91.ci yaş gününü kutlayan Carter, Beyaz Saray’dan 1980 yılının sonundan ayrıldıktan sonra bugüne kadar farklı 14 ülkede 3 bin 943 projeye aktif olarak katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.