Donald Trump, seçim kampanyasına kendi cebinden harcıyacak

Donald Trump, seçim kampanyasına kendi cebinden harcıyacak

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adaylığını açıkladığı günden bugüne sözleri ve eylemleri ile sürekli basının gündeminde olan Donald Trump, bu sefer de seçim kampanyası için yapacağı harcamayı cebinden karşılayacağını söyledi.

Sahibi olduğu Trump Tower binasında seçim çalışması hakkında açıklamada bulunan Trump, ‘‘Ben kendi paramı harcayacağım. Lobi parasını kullanmayacağım. Bağış yapanların yardımlarını kullanmayacağım. Umrumda değil. Ben çok zenginim’’ dedi.

Trump, geçen hafta da seçim çalışması için bir milyar 500 milyon harcama yapabileceğini duyurmuştu. Trump sözünü tutarsa bu Beyaz Saray için bir başkan adayının kendi cebinden yaptığı en büyük harcama olarak tarihe geçti.

Çarşamba günü açıkladığı üç belge ile Trump, 300 milyon dolar nakit parasının seçim kampanyasına aktardığını belgeledi. Eğer Trump, 2016 yılının Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine kadar yarışta kalmayı başarırsa dile getirdiği miktarı harcayacağı tahmin ediliyor.

Trump, kişisel servetinin 10 milyar dolar olduğunu ileri sürüyor ancak Forbes dergisi ünlü işadamının servetinin toplamını 4.1 milyar olarak açıklamıştı.

TRUMP SÖZÜNDE DURURSA TARİHE GEÇECEK

ABD siyaset tarihinde bugüne kadar hiçbir başkan adayı kişisel servetinden Trump’ın dile getirdiği miktarda seçim kampanyası için para harcamadı.

Bugüne kadar kişisel servetinden en fazla harcama yapan başkan adayı Ross Perot olmuştu. Perot, seçim kampanyası için 63.5 milyon dolar harcamıştı. Bu paranın bugünkü değer 108 milyon dolara denk geliyor.

Yine başkan aday adaylığı için kendi cebinden milyon dolar harcayan bir diğer isim de 2000 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Steve Forbes olmuştu. Forbes, 38.7 milyon dolar harcamıştı. Bugünkü değeri ise 53.6 milyon dolar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.