Demokratların ilk TV tartışma programının galibi Clinton

Demokratların ilk TV tartışma programının galibi Clinton

Yapılan kamuoyu yoklamasına göre Demokrat Parti’nin geçen hafta televizyonda yaptığı canlı tartışma programının galibini Hillary Clinton olarak açıkladı.

CNN/ORC tarafından ortaklaşa yapılan kamuoyu yoklamasına göre Demokrat Parti’nin Las Vegas şehrinde 2016 başkanlık seçimleri için yaptığı ilk canlı televizyon tartışmasını başkan aday adaylarından Hillary Clinton’ın kazandığını gösterdi.

Ankete katılan  her 10 Demokrat Partili’den 6’sı Clinton’ın rakiplerine göre daha iyi performans gösterdiğini savundu. Ankette yarışta ikinci sırada görünen Vermont Senatörü Bernie Sanders Demokrat seçmenlerin yüzde 35’inin desteğini aldığı görüldü.

Tartışma programının kazanı gibi kaybedenleri de oldu. Ankette katılanlar tartışma programında en kötü performans sergileyen başkan aday adayını Rhode Island eyaleti eski valisi Lincoln Chafee ve emekli senatör Jim Webb olarak gösterdi.

Maryland eyaleti eski valisi Martin O’Malley ise performansı beğenilmeyen başkan aday adayları içinde yüzde 12 ile üçüncü oldu. Bu üç başkan aday adayının da tartışma programında performansını olumlu bulanların oranı ancak yüzde 1 olarak görüldü.  

CNN de yayınlayan tartışma programı öncesinde başkanlık yoklamalarında Clinton’a yüzde 45, Sanders yüzde 29 ve başkan aday adaylığını henüz açıklamayan Başkan Yardımcısı Joe Biden yüzde 18 ile ilk üç sırada yer alıyor.  

Clinton’ın göstermiş olduğu performans hem Sanders’a hem de Biden’a olan desteği azalttı. Ağustos ayında Biden’ın Demokrat Parti içindeki önseçime katılsın diyen demokrat seçmenlerin oranı yüzde 53 iken son ankette bu oran yüzde 47’e geriledi. Sanders ile daha önce Clinton arasındaki puan farkı yüzde 17-18 bandından görülüyordu. CNN/ORC anketinde bu ara yüzde 33’e kadar çıktığı dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.