Demokratları kızdıran anket: ‘Obama son 70 yılın en kötü başkanı’

Demokratları kızdıran anket: ‘Obama son 70 yılın en kötü başkanı’

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yayınlanan bir anket Demokratları kızdırdı. Ankete göre Amerikalı seçmenlerin yüzde 33’ü Obama’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana gelmiş en kötü ABD başkanı olduğunu düşünüyor.

Obama’nın birinci sırada yer aldığı ‘En kötü başkanlar’ listesinin ikinci sırasında yüzde 28’le George W. Bush bulunuyor. Watergate skandalının patlak vermesiyle koltuğundan olan Richard Nixon ise yüzde 13’le üçüncü oldu.

Aynı anket kapsamında hazırlanan ‘En iyi başkanlar listesi’nde ise Ronald Reagon yüzde 35 oyla birinci sırayı aldı. İkinciliği yüzde 18’le Bill Clinton elde ederken John F. Kennedy yüzde 15 oyla üçüncü oldu. En kötü başkanlar listesinde birinci olan Başkan Obama ise ‘En iyi başkanlar’ listesinde yüzde 8’lik oy oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 40’ı Obama’nın politikasını onaylarken yüzde 53’ü ABD başkanının yürüttüğü politikaları desteklemediğini söyledi. Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 45’i son seçimlerde başkan adayı olan Mitt Romney’nin ülkeyi daha iyi bir konuma getireceğini düşündüğünü belirtti.

24-30 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan ankete  1,446 kayıtlı seçmen katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.