Demokrat Parti’den yeni bir başkan aday adayı

Demokrat Parti’den yeni bir başkan aday adayı

2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den bir yeni başkan aday adayı daha çıktı.

Rhode Island eyaleti eski valisi Lincoln Chafee, Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı.

Demokrat Parti’den bugüne kadar başkan aday adaylığını açıklayan en güçlü isim ADB eski Dışişleri bakanı Hillary Clinton. Clinton’a Demokrat Parti içinden çıkan rakipler arasında şuana kadar en güçlü rakip Maryland eski valisi Martin O’Malley.

Eski vali Chafee’nin Demokrat Parti içindeki yarışı kazanma ihtimali bir hayli düşük olarak görülüyor. 62 yaşında olan Chafee, bir dönem Cumhuriyetçi Parti’den senatör de seçilmişti. İki yıl önce Demokrat Parti saflarına katılan Chafee, kısa bir süre bağımsız olarak siyasi hayatını sürdürmüştü.

Başkan aday adaylığını Virginia eyaletinde bulunan George Mason Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada açıklayan Chafee, “Ben sorunlarla mücadele etmeyi seven biriyim ve bugün ABD’nin birçok sorunla karşı karşıya olduğu da aşikar. Bugün resmen Demokrat Parti’den gelecek başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olduğumu açıklıyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.