Demokrat Parti’den yeni aday

Demokrat Parti’den yeni aday

Demokrat Parti içindeki adaylık yarışına beklenildiği üzere eski Maryland vali Martin O’Malley ”bende varım” dedi.

Bugün seçim çalışmalarına başlayan O’Malley, startıda daha önce belediye başkanı olduğu Baltimore şehrinden verdi. O’Malley, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Maryland valisi olarak Demokrat Parti içindeki aday adaylığı yarışında Hillary Clinton’ı desteklemişti.

Eski gitarist olan O’Malley, 20’li yaşlarından itibaren siyasetin içinde yer almış bir isim. O’Maley, Cumhuriyetçi kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1963 yılında Washington DC’de dünyaya geldi.

Politik deneyimini henüz yirmili yaşların ilk senelerinde yaşadı. Ailesinin aksine Demokrat Parti O’Malley’in ilgisini çekti. O’Malley, 1984 yılında Demokrat Parti içinde başkan aday adaylığı yarışında Gary Hart’sı destekledi. Ancak o yıl Hart’s yarışı Walter Mondale karşı kaybetti.

1990 yılında Maryland eyaletinin federal sentörü olmak için yarışa girdi gitti. Bu yarışı ise yalnızca 44 oy ile kaybetti. Fakat aynı yıl O’Malley, Baltimore’da şehir azası olarak seçildi.

Sekiz yıl süre ile şehir meclisi azası olarak hizmet ettikten sonra Baltimore belediye başkanlığı seçimine girdi. Seçimden galip çıkan O’Malley belediye başkanı oldu.

Belediye başkanlığı döneminde şehirde suç oranı rekor seviyede azaldı. Bu başarısı onu iki dönem sürdüreceği eyaletin valiliği makamına taşıdı.

Geçten Ocak ayında valilik görevini devreden O’Malley, Demokrat Parti’nin kalelerinden olan Maryland eyaletinde siyasete yön veren isimlerden.

2008 YILINDA OBAMA’YA KARŞI CLİNTON’I DESTEKLEMİŞTİ

O’Malley, 2008 başkanlık seçimleri yarışında Barack Obama’ya karşı Hillary Clinton’ı desteklemişti.  2008 yılında başkan olması için desteklediği Clinton’a karşı 2016 başkanlık seçimlerinde rakip olan O’Malley, önceki gün aday adaylığını açıklamadan önce kısa bir gitar çaldığı videosunu facebook hesabından paylaşmıştı. 1980’li yıllarda Celtic Rock grubunda gitarist  olan O’Malley, evli ve dört çocuk babası.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.