Cumhuriyetçiler’den 8. başkan adat adayı: Pataki

Cumhuriyetçiler’den 8. başkan adat adayı: Pataki

Cumhuriyetçi Parti’den gün geçmiyor ki yeni bir başkan aday adayı çıkmasın. Dün sabah Cumhuriyetçi Parti’nin eski senatörlerinden Rick Santorum’un 2016 başkan aday adaylığı açıklamasından sonra akşam saatlerinde de New York eski valisi George Pataki, yarışta ‘‘bende varım’’ dedi.

Adaylığı açıklamasında Pataki, sistemin çöktüğünü ve burada sorunun hükümetin ne yapacağı değil halkın hükümet adına neler yapabileceği olduğunu söyledi. Youtube adlı sosyal paylaşım sitesine yüklediği kişisel video ile başkan aday adaylığını açıklayan Pataki, 69 yaşında ve 1995-2006 yılları arasında Cumhuriyetçi Parti’den New York valiliği görevini yaptı.

Bugüne kadar Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adaylığını açıklayan isimler içinde en liberal olanlardan.

Pataki ile Santorum dışında bugüne kadar Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık aday adaylığını açıklayan Senatör Rand Paul, Senatör Ted Cruz, Senatör Marco Rubio, eski vali Mike Huckabee,  ünlü doktor Ben Carson ile eski CEO Carly Fiorina.

Pataki, yarışta iddialı olduğunu geçmişte kazandığı valilik seçimi ile açıkladı. Pataki, ‘‘1994 valilik seçimlerinde kimse bana şans tanımıyordu. New York eyaletinin son 75 yıllık tarihinde yalnızca iki Cumhuriyetçi vali seçildi; Nelson Rockefeller ve ben’’ dedi.

Pataki, dış politikada tecrübesizliği ile eleştiriliyor. Pataki, 20 Mayıs tarihinde CNN’e verdiği mülakatta ABD’nin IŞİD ile savaşması için Irak’a asker göndermesi gerektiğini dile getirmişti. Pataki, dış politika konusunda yapılan eleştirileri ise, ‘‘Ben New York valisi oldum üç dönem. Ve Birleşmiş Milletler (BM), New York şehrinde. Oraya gidip oradaki insanlarla çok konuştum’’ diye savunma getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.