Cumhuriyetçilerde bir günde ikinci başkan aday adayı da yarıştan çekildi

Cumhuriyetçilerde bir günde ikinci başkan aday adayı da yarıştan çekildi

New Hampshire önseçimleri Cumhuriyetçi Parti’de deprem etkisi yaptı. Bir gün içinde ikinci başkan aday adayı da yarıştan çekildi.

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışında New Hampshire önseçiminden arzu ettikleri başarıyı elde edemeyen Chris Christie’nin ardından Carly Fiorina da yarıştan çekildi. 

Cumhuriyetçi Parti içinde tek kadın başkan aday adayı olan Fiorina’nın da yarıştan çekilmesi ile Cumhuriyetçi Parti’de aday sayısı 7 düştü.

Son aylarda anketlerde giderek desteği düştüğü görülen Fiorina, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarının canlı yayınlanan tartışma programlarına da davet edilmiyordu.

New Hampshire önseçiminden yalnızca yüzde 4 oy alabilen Fiorina, HP firmasının CEO’luğunu yaptığı dönemde de başarısız bir performans göstermişti. Fiorina, HP firmasının 5 buçuk yıl süre ile tepe yöneticisi olduğu dönemde şirketten 30 bin çalışan işten atılmıştı. Fiorina, şirketin giderek küçülmesini engelleyemeyince de 2005 yılında işten atılmıştı.  

CNN’de geçen aralık ayında yapılan Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarının tartışma programından sonra HP’nin halihazırdaki CEO’su Mew Whitman, Fiorina’nın ABD başkanı olacak kalitede birisi olmadığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.