Cumhuriyetçiler hala Obama’nın Müslüman olduğuna inanıyor

Cumhuriyetçiler hala Obama’nın Müslüman olduğuna inanıyor

ABD’de Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin yarıdan fazlası hala Başkan Barack Obama’nın Müslüman olduğuna inanıyor.

Yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin Müslüman olduğuna inananların oranı Hristiyan olduğuna inanlardan birkaç kat daha fazla. Obama’nın dini konusunda kararsız olanların yüzdesi de bir hayli yüksek.

Yapılan kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin yüzde 54’ü, başkanlığının ikinci döneminde olan Obama’nın Müslüman olduğuna inandığını ortaya koydu. Demokratların bir kuruluşu olan Public Policy tarafından yapılan ankete göre Cummhuriyetçilerin yüzde 14’ünün Obama’nın Hristiyan olduğunu savunurken yüzde 32’inin de bu konuda kararsız olduklarını ortaya koydu.

Cumhuriyetçi seçmendeki Obama karşıtlığı yalnızca dini konusunda kendisini göstermiyor. Yine aynı kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçilerin yüzde 44’ü Obama’nın ABD sınırları içinde doğmadığına inanıyor.

Obama’nın ABD sınırları içinde doğduğunu düşünenlerin oranı ise her 10 Cumhuriyetçi’den yalnızca 3’ü. Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 30’u da Obama’nın ülke sınırları içinde mi yoksa dışında mı doğduğuna dair kararsız oldukları dikkat çekti.

OBAMA’NIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNA EN ÇOK TRUMP TARAFTARLARI İNANIYOR

Cumhuriyetçi Parti içindeki 2016 başkanlık seçimleri için yarışan aday adayları içinde en çok Donald Trump destekçilerinin Obama’nın Müslüman olduğuna ve ABD sınırları dışında doğmadığına inandığı görüldü. Aynı kamuoyu yoklamasına göre Trump destekçilerinin yüzde 66’sı Obama’nın Müslüman olduğuna ve yüzde 61’i de ülke sınırları dışında doğduğuna inandığını gösterdi.

Başkan Barack Obama’nın Müslüman olduğuna dair komplo teorileri Cumhuriyetçiler tarafından ilk defa 2008 başkanlık seçimlerinde ortaya atılmış. Ünlü kamuoyu araştırma şirketi Pew 2010 yılında yaptığı kamuoyu yoklamasında Cumhuriyetçi Parti taraftarlarının yüzde 31’inin Obama’nın Müslüman olduğuna inandığını tespit etmişti.

Cumhuriyetçi Parti içindeki ön seçimde başkan aday adayı olan Wisconsin Valisi Scott Walker da Washington Post gazetesine verdiği demeçte, Obama’nın Hristiyan olduğunu bilmediğini dile getirmişti.

Obama inancı hakkında ileri sürülen iddialara karşın Hristiyan olduğunu dile getirmiş ve farklı bir dine mensup olsa dahi insanların inançlarını tehdit şeklinde dile getirilmesini eleştirmişti.

Başkan Barack Obama’nın doğum yeri ile ilgili ilk iddiayı Donald Trump 2011 yılında kamuoyuna taşımıştı. Obama, doğum yerinin Hawaii olduğunu belgelemesi üzerine Trump, bu iddiayı 2008 yılında o dönem Obama’nın parti içindeki ön seçimde rakibi olan Hillary Clinton tarafından ortaya atıldığını savunmuştu.  

2008 başkanlık seçimleri yarışında Obama’nın ABD sınırlarında doğmadığı iddiasını gibi ilk defa Hillary Clinton’ın seçim kampanyası ileri sürmüştü.

OBAMA’NIN DOĞUM YERİ İLE İLGİLİ ÜÇ FARKLI KOMPLO TEORİSİ VAR

Beyaz Saray’da 7.ci yılını doldurmak üzere olan Başkan Obama’nın doğum yeri ile ilgili üç komplo teorisi söz konusu. Bunlardan ilki, Obama’nın Hawaii’de değil Kenya’da doğduğu ile ilgili. İkinci iddia ilkinden daha da uçuk ve Obama’nın çocukluk döneminde Endonezya vatandaşı olduğu ve Amerikan vatandaşlığını da kaybettiği yönünde. Sonuncu ve üçüncü iddia ise, Obama’nın ABD sınırları içinde doğmadığı ancak İngiliz ve ABD vatandaşlığını doğumu ile (annesinin Amerikalı olması sayesinde) elde ettiğini savunuyor.

Bu iddialar Obama’nın 2011 yılında Hawaii de doğduğu hastaneden aldığı doğum sertifikası ile çürütülmüştü.

Siyasi uzmanlar bu komplo teorilerinin kökeninin de Obama’nın ilk Afro-Amerikan başkanı olması nedeniyle ırkçı kesimin dillendirdiği asılsız iddialar olarak değerlendiriyor.

OBAMA’NIN MÜSLÜMAN OLDUĞU DEDİKODUSU 11 YILDIR YAKASINI BIRAKMIYOR

Başkan Barack Obaman’nın inancı konusunda komplo teorilerinin aşında Müslüman  olduğuna dair olan iddia var. Bunun yanı sıra bazıları da Obama’nın ateist olduğunu savunuyor.

Obama 1988 yılında girdiği Birleşik İsa Kilisesi’nden (United Church of Christ)  2008 yılında ayrılmıştı. Obama’nın bu mezhepten ayrılmasına ise o dönem bu kiliseyi temsil eden Rahip Jeremiah Wright’ın yaptığı ırkçı konuşma neden olmuştu. Obama, Güneyli Baptist kilisesine Pazar günleri gidiyor ancak hiçbir kiliseye bağlı değil.

Obama, Hristiyan bir anne ve atesit bir babanın (baba tarafı Müslüman) oğlu olarak dünyaya gelmişti. Obama’nın baba kökeni nedeniyle gizli Müslüman olduğu ileri sürülüyor.

Los Angeles Times, 2004-06 yılları arasında Senato için Obama’nın yarıştığı yıldan itibaren ve daha sonrasında kendilerine gizli Müslüman olduğuna dair elektronik post geldiğini kaleme almıştı. Aynı iddia daha sonra 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain tarafından gündeme getirilmiş daha sonra da birçok muhafazakar gazeteci aynı şekilde Obama’ya yüklenmişti. 

Obama’nın gizli Müslüman olduğuna dair iddiaları Hillary Clinton’ın seçim ekibinden bir yetkilinin de elektronik posta üzerinde bu iddiaları yaydığı ortaya çıkınca görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Obama’nın inancı konusunda en sert çıkanlardan birisi de Yahudi asıllı New York şehri eski belediye başkanı Michael Bloomberg’den gelmişti. Bloomberg 2008 yılında Florida eyaletinde Yahudi topluluğuna seslenirken, Obama’nın gizli Müslüman olduğu ve o nedenle de İsrail’i desteklemediğini savunmuştu.

Başkan Obama’nın gizli Müslüman olduğuna dair bir başka komplo terorisi de senatör seçildikten sonra İncil yerine Kuran’a el basarak yemin ettiğine yönelik olanı. Obama’nın 2005 yılında Kongre’de İncil üzerine yemin ettiğinin video kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasıyla bu komplo teorisi çökertilmişti.

Anket, 28-20 Ağustos tarihleri arasında 572 Cumhuriyetçi Partiye kayıtlı yetişkin ile ülke genelinde yüz yüze, telefon ve internet üzerinden yapıldığı açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.