Cumhuriyetçi vekil Obama’ya destek çıktı, partisini eleştirdi

Cumhuriyetçi vekil Obama’ya destek çıktı, partisini eleştirdi

Cumhuriyetçi Parti Iowa Milletvekili Steve King ezber bozan bir çıkış yaptı. Mensubu olduğu partinin Kongre’de kaçak göçmen yasa tasarısını sümen altı etmesini eleştiren King, partili arkadaşlarına Başkan Barack Obama’yı eleştirmeden önce önlerine konulan teklifi iyi incelemeleri gerektiğini söyledi.

‘Fox News Sunday’ programına katılan ve Cumhıriyetçi Partilileri eleştirdiği King demecinde, ‘‘Milletvekilleri oturup ciddi bir şekilde Anayasa’yı incelesinler. İnanıyorum ki bugün söyledikerimizin birçoğunu söylemek istemeyeceklerdir.’’ dedi.

Başkan Obama’nın kaçak göçmenlerin sınırdışı edilme prosüdürünü hızlandırma girişimini ileriye yönelik atılmış bir adım olarak değerlendiren King, milletvekillerinin de bunu takip etmesi gerektiğinin altını çizdi. King, ‘‘Bizlerin oturup düşünmesi gerek, biz nasıl bir yol, sınır çizeceğiz bu konuya (kaçak göçmen sorununu kast ediyor). Eğer bize teklif edilen yeterli değilse biz daha fazla neyin peşindeyiz peki, ben işin doğrusu bunun cevabını bilmiyorum.’’ diyerek partisinin izlediği politikayı eleştirdi.

Başkan Obama’nın kaçak göçmen sorununa ilişkin Kongre’ye gönderdiği reform paketini Temsicliler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, gündemine almayacaklarını belirtmiş ve tasarıyı da ‘‘dolandırıcılık’’ olarak nitelemişti. Yine Boehner geçtiğimiz hafta Meclis’ten yetki alarak Başkan Obama’ya dava açabilme gücünü elde etti. Boehner, Obama’yı sağlık reformu paketinde işçilere yönelik yükümlülüklerinin yerine getirilmemesine karşın Obama hükümetinin görevini kötüye kullanma suçlamasıyala dava edeceğini söylemişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.