Cumhuriyetçi senatörler Rice’ın karşısında

Cumhuriyetçi senatörler Rice’ın karşısında

Cumhuriyetçi senatörler çarşamba günü, Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Susan Rice’ın Dışişleri Bakanı olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Senatörler kararlarının nedeninin Rice’ın 11 Eylül’de Libya’nın Bingazi şehrinde gerçekleşen ve Amerikan Libya Büyükelçisi ve 3 diplomatın ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıyı yönetemeyişi şeklinde belirtti.  

Cumhuriyetçi Senatör John McCain “Susan Rice’ın adaylığını engellemek için gerekli olan herşeyi yapıcağız. Susan Rice konusu bizim gücümüz dahilinde bir meseledir.” diye konuştu. McCain’in partisinden arkadaşı Senatör Lindsey Graham da aynı basın toplantasında bu açıklamayı savundu.

Başkan Barack Obama’nın ikinci döneminde Dışişleri Bakanı olarak görev almayacağını söyleyen Hillary R. Clinton’dan ocak ayında boşalacak olan koltuk için Rice’ın ismi anılıyordu.

Cumhuriyetçi yasa yapıcılar Rice’ın adaylığını, Bingazi’de yaşanan olayların aniden çıkan bir ayaklanma değil planlı bir saldırı olması sebebiyle, engellemeye çalışıyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.