CNN’deki program Trump’ın en zorlandığı tartışma oldu

CNN’deki program Trump’ın en zorlandığı tartışma oldu

Dün gece CNN televizyon kanalında yayınlanan Cumhuriyetçi Partili başkan adaylarının canlı tartışma programı, Donald Trump adına zor geçti.

Trump’ı tartışma programında en fazla zorlayan isim ise başkan aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio oldu. Rubio, tartışma programının da yıldızıydı. 

Trump, dün akşama kadar sürekli başkan aday adayları içinde en iyi pazarlığı kendisinin yaptığını, buna delil olarak da başarılı iş hayatını örnek gösteriyordu. Tartışmada Rubio’yu kast ederek, ‘‘Lobiler aracılığı ile 380 bin dolarlık evi 179 bin dolara alan kişi. Muhtemelen de karşılığında bir yasal düzenleme geçirmiştir’’ diye eleştirdi.

Trump’ın bu sataşması üzerine Rubio, ‘‘Siz bana söyleyin bu kişiyi! Eğer Donald Trump’a 200 milyon dolar servet kalmasaydı kendisine şimdi nerede olurdu biliyor musunuz? Manhattan’da saat satıyordu’’ diye karşılık verdi.

Trump ise kendisine bir milyon dolar kaldığını ve o parayı bugün 10 milyar dolarlık bir servete çıkardığını dile getirdi.  

KAÇAK GÖÇMENLERE TRUMP İSTİHDAM AÇIYOR

Kaçak göçmenleri başkan olması durumunda sınır dışı edeceğini sık sık dile getiren Trump’ı Rubio dürüst davranmamakla eleştirdi. 

Tartışmada kaçak göçmenler ile ilgili bir soruya Rubio, Trump’ın Amerikalıların çalışabileceği işleri ülke dışından gelen kaçak göçmenlerle doldurduğu ve bunun mahkemeye taşınmasından dolayı da bir milyon dolar ceza ödediğini hatırlattı. Rubio, ‘‘Donald, sen ülke dışından gelmiş insanları istihdam ederek Amerikalıların çalışabileceği pozisyondaki birçok işi onlara vermedin. Binlerce Amerikalıya bu yolla istihdam açmadın’’ diye eleştirdi.

Trump ise Florida’daki part time işler için göçmenlere kapılarını açtığını ve eyaletteki sıcak hava nedeniyle de Amerikalıların çalışmak istemediğini dile getirdi.

Trump’ın sözlerine Rubio, ‘‘Bu sahnede işi için yasal olmayanları istihdam eden tek kişi senin’’ diye yüklendi.

Trump, bu saldırıya başkan aday adayları içinde yalnızca kendisinin insanlara istihdam açtığını söyleyerek savundu.  

Tartışmaya dahil olan başkan aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz ise, Trump’ın mahkeme tarafından kaçak göçmen çalıştırdığının belgelendiğini söyledi.

TRUMP’IN SAHTE ÜNİVERSİTESİ

Tartışmanın dikkat çeken bir bölümü de Donald Trump’ın kağıt üzerinde kaldığı ileri sürülen üniversitesi ile ilgili oldu. Senatör Rubio, Trump’ın bu konuda başının hala yargı ile dertte olduğunu söyledi.

Trump’ın, Amerikan fabrikalarının Meksika ve Çin’e taşınmasından dolayı insanların ülkede işsiz kaldığı konusunda sürekli söz ettiğini hatırlatan Rubio, “Bildiğin bir şey yok, berbat bir işadamısın. Ben hiç iflas istemedim, benim bu konuda bilgim yok. Ve yine benim sahte üniversitenin nasıl açılacağına dair hiç bir bilgim yok ’’ diye sert çıkıştı.

Rubio, Trump’ın sözde açtığı üniversiteye kayıt ücreti olarak öğrencilerden 36 bin dolar aldığını belirterek, ‘‘Peki karşılığında ne aldı bu öğrenciler? Yalnızca Donald Trump ile çekilmiş hatıra fotoğrafı. Bu fotoğrafın onlara maliyeti 36 bin dolar oldu’’ dedi.

CNN’deki tartışmada Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Ohio Valisi John Kasich ile emekli doktor Ben Carson’da katıldı. Tartışma programı Teksas eyaletinde yapıldı ve CNN’den canlı yayınlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.