Clinton ve Ashton, Kosova’da

Clinton ve Ashton, Kosova’da

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Balkanlar turu kapsamında Bosna-Hersek ve Sırbistan’daki temasların ardından Kosova’nın başkenti Priştine’de Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi ile bir araya geldi.

Clinton ve Ashton, görüşmenin ardından Kosova Başbakanı Taçi ile ortak basın toplantısını düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton basın toplantısında, Balkanlar’da barış ve istikrarın kalıcılığı açısından Priştine ile Belgrad arasında Brüksel vasıtasıyla yürütülen diyaloğun sonuç verecek şekilde gerçekleştirilmesi yönünde önemli mesajlar verildiğini ifade etti. Clinton, Sırbistan’la ilişkilerin düzelmesinin Kosova açısından ekonomik ve sosyal anlamda büyük önem taşıdığını belirtti.

ABD’nin Kosova’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün arkasında durduğunu ifade eden Hillary Clinton, Kosova’da yaşayan Sırpları ve bu ülkedeki diğer azınlıkları da desteklediklerini kaydetti. Clinton, “Bütün azınlıklar, herkes birlikte hareket ederse bu ülkeyi çok daha iyi bir geleceğe taşıyabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Priştine ve Belgrad arasında müzakerelerin siyasi düzeye yükseltilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Clinton, önemli konuların görüşüleceği diyaloğun devam etmesinin önemini vurguladı.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise diyaloğun devam etmesinin Kosova ve Sırbistan açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. Ashton, “Her iki tarafın sağlanan tüm anlaşmaları uygulaması hayati önem taşımaktadır” dedi.

Kosova’daki Sırp azınlığın temsilcileriyle de bir araya gelen Clinton ve Ashton, Balkanlar turuna Hırvatistan ve Arnavutluk ziyaretleriyle devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.