Clinton için belki de en iyi hafta oldu

Clinton için belki de en iyi hafta oldu

Demokrat Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan adaylarından olan ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, seçim kampanyası için belki de en iyi haftayı geride bıraktı.

ABD basını Clinton’ın bu hafta yaşadıkları ve ortaya koyduğu performansı nedeniyle büyük övgülerde bulundu. Politico adlı siyasi haber sitesi, ‘‘Clinton’ın siyasi hayatı için olabilecek en iyi haftaydı’’ yorumunda bulundu. Politico, Clinton’ın bu hafta parti içinde kendisine başkanlık aday yarışında en güçlü rakip olabilecek Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yarış dışında kalmasının Hillary için büyük bir siyasi kazanım olarak değerlendirdi.

Huffington Post haber portalı ise, Kongre’de Bingazi terör saldırısı için özel kurulan komiteye 11 saat süre ile ifade veren Clinton’ın performansı için, ‘‘benzersiz’’ ifadesini kullandı. Ünlü haber portalı 11 saat süren ifade işleminde Clinton’ın hiçbir yanlış yapmadığı aksine kendisine soru soranları zaman zaman sıkıştırdığına dikkat çekti.

Post, Hillary Clinton’ın Kongre’de ortaya koyduğu performans ile hem siyasetteki tecrübesini hem de zor zamanlarda liderlik özelliği taşıdığı şeklinde yorumladı.

ANKETLERDE GERİYE DÜŞTÜĞÜ EYALETTE TEKRAR ÖNE GEÇTİ

Los Angeles Times ise Clinton’ın Kongre’de ortaya koyduğu siyasi tecrübesinin parti içindeki aday adaylığı yarışında kendisine olumlu geri dönüşümlere yol açtığını kaleme aldı. Gazete, önseçimlerin ilk yapılacağı Iowa eyaletinde Clinton’ın parti içindeki rakibi Senatör Bernie Sanders’a karşı geçen haftaya kadar geride iken bu hafta anketlerde öne geçtiğini yazdı.

AP haber ajansı geçtiği haberinde, Clinton’ın uzun saatler ifade vermesine kaşın hiçbir gaf yapmaması ve geçmişine sahip çıkmasının politik açıdan kendisine büyük kazanım sağlayacağını yazdı. USA Today gazetesi de, Meclis’te kurulan komitenin tek bir amacının olduğu, onun da Clinton’ın 2016 başkanlık seçim kampanyasına zarar verebilmeyi hedeflediğini kaleme aldı. Aynı gazete Cumhuriyetçilerin bu planın ise Clinton’ın performansı ters etki yaptığını ifade etti.

İKİ RAKİBİ BİRDEN SAF DIŞI KALDI

Clinton için bu hafta başka bir iyi haber de Demokrat Parti içinde iki rakibinin başkanlık yarışından çekilmesi oldu. Salı günü ilk olarak Viginia eski Senatörü Jim Webb, başkan aday adaylığı yarışından çekildiğini açıkladı. Cuma günü de Rhode Island eski valisi Lincoln Chafee 2016 başkanlık seçimleri için artık aday adayı olmadığını duyurdu. Böylece Demokrat Parti içinde Clinton’a sadece iki rakip kaldı.

TRUMP VE CARSON DA CLİNTON’I SEVİNDİRDİ

Clinton cephesini yine bu hafta sevindiren bir başka gelişmede Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık seçimleri yarışından oldu. GOP içindeki aday adaylığı yarışında hala Donald Trump ile Ben Carson’ın ilk iki sırada yer aldığını açıklayan anketler Clinton seçim kampanyası için sevindirici haber olarak yorumlandı. Zira hem Trump hem de Carson’ın siyasi tecrübelerinin olmaması Demokratlar açısından büyük avantaj olarak yorumlanıyor.

EN FAZLA BAĞIŞI DA O TOPLADI

Clinton’ın için bu hafta iyi haber sayısı bunlarla sınırlı kalmadı. Federal Seçim Komisyonu açıkladığı rakama göre Clinton’ın seçim kampanyasının yılın üçüncü çeyreğinde 30 milyon dolara yakın seçim bağışı topladığı bilgisini verdi. Clinton’ın hali hazırda seçim çalışmaları için elinde 26 milyon dolar nakit paranın bulunuğu da Komisyon tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Clinton’ın hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi başkan aday adayları içinde seçim kampanyası için en fazla bağış toplayan isim olmasıyla dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.